To je to što me zanima!

Smart Fourjoy je auto bez stražnjeg stakla, vrata i krova

Za pogon je zadužen električni motor od 55 kW koji je navodno agilan i živahan. Mali Smart dolazi i sa dva električna skateboarda koji su pričvršćeni za krov
Vidi originalni članak

Smart će na sajmu IAA u Frankfurtu predstaviti Fourjoy, konceptni automobil "otvorenog" dizajna bez vrata, krova i stražnjeg stakla. Ovaj kompaktni četverosjed je prethodnik nove generacija Smartovih automobila.

Kao i svi modeli tog proizvođača diči se malim dimenzijama idealnima za gradske situacije, a ima krug okretanja od 9,1 metara koji će pomoći u lakšem kretanju prometnim ulicama. Za pogon je zadužen električni motor od 55 kW koji je navodno agilan i živahan.

- Smart Fourjoy je savršena ikona naše pametne dizajnerske filozofije koju prenosimo u novu eru. Po prvi put prikazujemo budući sportski karakter četverosjeda nove Smartove obitelji - rekao je Gorden Wagener, šef dizajna u Daimleru.

Ovaj automobil namijenjen je za zabavu, a tome svjedoče i dva električna skateboarda pričvršćena za krov, koja omogućuju prelaženje kratkih udaljenosti. Automobil je opremljen čak i kacigama koje su smještene iza stražnjih sjedala, kao i HD-kamerom kako bi se vožnja na skateboardima mogla i snimiti.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • otrovan 06.09.2013.

    A sto for rain??? kisobrancic? Za ovo postoji motor, limenka je samo da se sakrijes od kise.

  • user_140683 05.09.2013.

    Jel to na predzadnjoj slici ugrađen WC za vozača i suvozača

  • bbbdado 05.09.2013.

    Uskoro i bez kotača , hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare