To je to što me zanima!

Sony otkrio novu top Xperiju Z4, ali samo za tržište Japana

Xperia Z4 u Japanu bi u prodaju trebala krenuti tijekom ljeta, a radi se o uređaju prilično sličnom prethodniku. Nešto je tanji, snažniji. Ne zna se kad stiže kod nas
Vidi originalni članak

Iako se očekivalo da ćemo u Barceloni vidjeti Xperiju Z4, Sony je telefon otkrio tek u ponedjeljak i to samo na svom domaćem tržištu. Kao što je bio slučaj sa Z4 tabletom, koji je predstavljen na MWC-u, i Z4 telefon ostaje prilično sličan prethodniku.

Telefon tako dolazi s ekranom od 5,2 inča i iste Full HD rezolucije, okvir mu je metalni, ali je telefon stanjen na 6,9 mm. Opremljen je nešto manjom baterijom od 2930 mAh, ali je sada i lakši za nekoliko grama. Pogoni ga Snapdragon 810 s osam jezgri na 2 GHz uz 3 GB radne memorije. Pogoni ga Android 5.0, a Sony je zadržao otpornost na prašinu i vodu. 

Kamera snima fotografije od 20,7 megapiksela, a promjena na prednjoj kameri je da sada ima isti široki kut kao i glavna kamera te digitalnu stabilizaciju slike. U Japanu ga se može očekivati tijekom ljeta, a za sada nema riječi o ostalim tržištima, iako se ne bi trebao bitno razlikovati. Također, još nema ni riječi o Compact verziji telefona, prenosi Verge.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • marx1960 20.04.2015.

    ja iza svoje xperie z1 uopce ne vidim razliku na sonyevim mobitelima, svaki model tanji za 1mm malo jaci procesori, memorija i to je to...

  • bbbbbrrrrr 20.04.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • bbbbbrrrrr 20.04.2015.

    presmiješno...stvarno su se potrudili nema šta...smanjili mob milimetar i to je Z4...

Komentiraj...
Vidi sve komentare