To je to što me zanima!

Sony se s dvije nove Xperije vratio pametnim telefonima

Nakon što su službeno dovršili otkup Ericssonova udjela u kompaniji, Sony je na MWC u Barceloni nastupio samostalno i predstavio ostatak nove linije Xperia
Vidi originalni članak

Sony je u Barceloni u nedjelju predstavio dvije nove Xperije (P i U), a objavili su i kako su počele isporuke Xperije S koju su predstavili na sajmu u Las Vegasu. Prve modele već se može kupiti tijekom sajma u Barceloni. Radi se o modelu koji je vrh ponude novih Xperia sa 4,3 inčnim ekranom (rezolucije 1280x720), procesorom takta 1,5 GHz, gigabajtom radne memorije i kamerom od 12 megapiksela. Xperia S dolazi s Androidom 2.3 dok bi uskoro trebala stići i nadogradnja na ICS.

Nove Xperije prvi su samostalno Sonyjevi mobiteli nakon što je 16. veljače dovršen otkup Ericssonova udjela u kompaniji Sony Ericsson. Mobiteli će na tržištu biti tijekom proljeća ove godine. Kazuo Hirai koji 1. travnja službeno preuzima kompaniju rekao je da će Sony Mobile Communications biti integriran u Sony u cjelini, piše Reuters.Hirai koji preuzima Sony u teškim financijskim trenucima rekao je u Barceloni kako neće 1. travnja imati sve odgovore za kompaniju koju očekuje četvrta godina u crvenom.

Xperia P i U, dolaze s novim korisničkim sučeljem iza kojeg je Android 2.3. U Xperiji P je ekran dijagonale 4 inča s dvojezgrenim procesorom od 1 GHz i 16 GB memorije. Dolazi s kamerom od 8 megapiksela. Najmanja Xperia je U sa 3,5 inčnim ekranom i istim procesorom kao u modelu P. Ima nešto slabiju kameru (5 MP). Sve su Xperije u aluminijskom kućištu s nekoliko raznih boja.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • beskywtf 29.02.2012.

    sta da kupim : sony xperia s ili iphone 5 ? bez obzira kad izlazi na prodaju.

  • ennio morricone 28.02.2012.

    Sony Ericsson ali i sam Sony je oduvijek imao dobre i kvalitetne telefone , prisjetimo se samo modela CMD-Z5 itd.itd. samo neka nastave tako :-))

  • iAvrilFan1 27.02.2012.

    Ne hvala, imam Xperiu x8 koja još radi jer je nova! :) Mobitel je super ali su slušalice loše, pojačaš do kraja i dalje ne možeš dobro čuti :/

Komentiraj...
Vidi sve komentare