To je to što me zanima!

Sonyjev Z5 trio donosi prvi 4K ekran na telefonu i bolji fotić

Brza kamera koja snima fotografije od 23 megapiksela s novim senzorom te 4K video jedan je od glavnih aduta nove Xperije koja ima dorađeni prepoznatljivi dizajn
Vidi originalni članak

Kao što se i očekivalo, Sony je u srijedu u Berlinu predstavio čak tri telefona, Xperije Z5 i Compact te Z5 Premium koja je prvi 4K telefon na svijetu. 

Glavna značajka cijele serije još je kvalitetnija kamera koja dolazi s 1/2,3 Exmor RS 23-megapikselnim senzorom i F2.0 objektivom. Kazuo Hirai iz Sonyja ponosno je istaknuo kako imaju i kameru s najbržim autofokusom od 0,03 sekunde što bi nam trebalo omogućiti da uhvatimo svaki kadar koji želimo. Veliki senzor i napredni softver Sonyju su omogućili kvalitetniji 5x digitalni zum, a poboljšali su i fotografiranje pri slabom svjetlu. 

Sony

Kućište su dodatno doradili i zadržali mu vodootpornost, a na donjoj strani sad se nalazi USB konektor za punjenje. Telefoni dolaze u dijagonalama od 4,6, (720p) 5,2 (1080p) i 5,5 (4K) inča, a novost je i da je tipka za uključivanje uređaja opremljena senzorom otiska prsta. Sve uređaje pogoni isti Snapdragon 810, a po 3 GB RAM-a imaju veće Xperije, dok Compact dolazi s 2 GB, a što se tiče interne memorije kod svih je dostupno 32 GB.

Od manjeg prema većem, baterije nude kapacitet od 2700, 2900 i 3430 mAh, a Sony je tijekom prezentacije naglašavao da bi trebale izdržati do dva dana rada. Iako nismo mogli detaljno isprobati uređaje, bit će zanimljivo vidjeti kako će se na testu ponašati Premium, čiju bateriju nisu spomenuli u tih dva dana. 

Xperia Z5 i Compact na globalno tržište stižu u listopadu, dok Premium model stiže u studenome.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • kaisersosse 03.09.2015.

    4k reza na 5.5 inča smisla nema,ne vidi se razlika na toj dijagonali zmeđu 2k i 4k,kapa dolje za 800 ppi,ali opet bezpotrebno,ni sa više od 400 ne možeš vidjet pixele ni sa lupom.A opet snapdragon 810 sa svim svojim manama,bolje da su čekali 820 jer će trebat gurat sve te pixele a bateriju su očito žrtvovali zbog marketinga.Plus za micro sd i ip certifikat.Što se dizajna tiče z seriju treba redizjanirati,sve su iste iako je upečatljiv i dosljedan dizajn ali brate već su sve z experije iste ili slične kao jaje jajetu.A upscaling na 4k je smiješan,žao mi trošit iječi na to.Na kraju sigurno ću se podružit s njom i probat novi senzor iako nema optičku stab slike nažalost već samo digitalnu preuzetu iz njihove industrije fotiča tzv steady shoot,ali nije to ios btw.Top selling point im je bila baterija a sad su to žrtvovali,a ostave 1080p,umijesto qhd ili 2k,čak je isti ekran sa spec identičan z3 i z3plus.Na treći comp. bljak,ne znam tko to kupuje,totalno outfit.Uglavnom konkurencija je brutalna!

  • Rezzz_1 03.09.2015.

    @Tatko careee QHD nije 4k rezolucija.

  • Gatsby 03.09.2015.

    Ipak je G3 prvi mobitel sa QuadHD t.j. WQHD ekranom na svijetu i 24bitnim audiom. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare