To je to što me zanima!

'Spojili' Facebook i Twitter pa otvorili novu mrežu Diasporu*

Diaspora je nešto između Facebooka i Twittera. Kao i kod Facebooka, korisnici imaju prijatelje, koji se kod Diaspore zovu kontakti, a vijesti stižu na 'stream'
Vidi originalni članak

Internetska bespuća upotpunila je još jedna društvena mreža, Diaspora. Kako piše Zimo, Diaspora je projekt četvorice američkih studenata koji su početni kapital za pokretanje mreže prikupili od donacija. Sredstva im je navodno donirao i sam osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg. 

Diaspora je nešto između Facebooka i Twittera. Kao i kod Facebooka, korisnici imaju prijatelje, koji se kod Diaspore zovu kontakti, a vijesti stižu na 'stream'. Fotografije, video i linkove korisnika njihovi kontakti mogu 'lajkati' i dijeliti. Poput Twittera, Diaspora ima hashtagove (ključne riječi) koji pomažu korisnicima 'slijediti' ono što ih zanima. Ono što ostale mreže nemaju je mogućnost povezivanja s drugim društvenim mrežama, a Diaspora ima i vlastiti fotoservis kao i 'plug-in' za WordPress. Nova društvena mreža ima svoj blog na kojemu možete vidjeti se novosti vezane za Diasporu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Palmira2 10.10.2011.

    Šta god , dobro je dok vodi neumitnoj smrti spyware mreža zvanih crapBook, i Sniffer..Što to prije dječurlija shvati - to bolje.

  • beejesan 30.09.2011.

    Osnovna karakteristika Diaspore je da je decentralizirana, nema centralnog servera na kojem se skupljaju podaci već bilo tko može podići svoj server (pod) i pirhvaćati korisnike. I po tome se razlikuje i od Facebooka i od Twittera. Podovi zatim razmjenjuju podatke. Inače čak je i Mark Zuckerberg od Facebooka donirao određene novce za razvoj Diaspore.

  • ciLa 30.09.2011.

    Super to je kao da spojiš bull terijera i malo "šita" pa dobiješ bulshit....

Komentiraj...
Vidi sve komentare