To je to što me zanima!

Squito je kamera koja se baca kao lopta i snima panorame

Na prvi pogled Squito malo podsjeća na leteće kamere iz filma Prometej. Dizajner Steve Hollinger je patentirao loptu s tri kamere koja snima u svim smjerovima
Vidi originalni članak

Američki umjetnik i dizajner Steve Hollinger patentirao je kameru koju baš poput lopte možete baciti u zrak, a ona će u letu snimati panoramske fotografije. Squito kamera je dizajnirana poput teniske loptice i opremljena senzorima za određivanje položaja, kako bi se slike ispravno spojile dok kamera leti zrakom. 

Njegov novi patent nastavak je razvoja onog koji je predao prije tri godine, ali s brojnim poboljšanjima i praktičnim primjenama koje bi ova lopto-kamera mogla imati, ako zaživi kao komercijalni proizvod. 

- Inovacije na ovom području ubrzavaju se napretkom senzora i mikroelektronike. Dolaskom jeftinih, brzih kamera za zabavu na otvorenom, povoljne 'leteće' kamere napokon su nam blizu - rekao je Hollinger. Slike s njegove kamere bežično bi se slale na računalo ili neki mobilni uređaj, a Hollinger je predvidio i kako bi se kamera mogla koristiti u sportu, arhitekturi, spašavanju, pejzažnoj fotografiji...  Trenutno su u razvoju prototipi Squita, koji je opremljen s po tri kamere, piše Huffington post.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ferdoperdo 11.07.2013.

    koliko moraš imat mirnu ruku da bi s profesionalnim fotoaparatom snimio bistru sliku. Bilo kakvu kameru samo malo pomakneš i slika se razlije. Ovo s lopticom mora biti stvarno vrhunska kamera da bi se postigle uopce prepoznatljive slike.. Pogotovo kad bi ja bacio tu lopticu neka leti jako, a ne kao ovdje u videju, pola metra i to jedva da je bacila pažljivo.

  • Venucci 10.07.2013.

    bit ce ludih slika

  • hayabusa_master 10.07.2013.

    ako ces se slikati sa nekime neces ovo bacat po narodu uzmes tel.i slikas hvala bogu novi tel. imaju super kamere a ako neko hoce 360 sliku ima aplikaciju skines free...po meni ovo je nepotrebno

Komentiraj...
Vidi sve komentare