To je to što me zanima!

Štedi parking: Električni auto iz Koreje može se sam sklopiti

Iako možda nikad neće ući u serijsku proizvodnju, pokazuje mogućnosti koje automobilska industrija nudi u borbi protiv prometnih gužvi u velikim gradovima
Vidi originalni članak

U Južnoj Koreji predstavljen je Armadillo-T eksperimentalni električni automobil koji se sklapa, i to sam, javlja Reuters. Sklapanje smanjuje obujam automobila za gotovo 50 posto, čime se otvara mogućnost za oslobađanje parkirališnog prostora u prenapučenim gradovima.

Neobičan dvosjed djelo je korejskog znanstveno-tehnološkog instituta KAIST, a naziv je dobio po životinji na čiji oklop pomalo podsjeća. Armadillo-T ima po jedan električni motor na svakom kotaču, a motori i akumulator ostaju na istom mjestu i kada je automobil sklopljen. Masa vozila je 450 kilograma, a najveća brzina 60 kilometara na sat.

Iako možda nikad neće ući u serijsku proizvodnju, pokazuje mogućnosti koje automobilska industrija nudi u borbi protiv prometnih gužvi u velikim gradovima.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • General Lee 05.09.2013.

    Japanci su zakon.

  • zof 05.09.2013.

    Možeš se njime voziti i po stanu, parkirati u dnevnom boravku, sklopiti ga i iz njega gledati TV..

  • sporočilo 05.09.2013.

    hmm, ako ja kužim kako bi se s ovim uštedjelo na parkingu. znači ako sam shvatio, parking bi bio skoro duplo manji, a kako bi onda funkcioniralo to sve? opet mu treba iza još mjesta da ga može rasklopiti pa onda baš i ne funkcionira kod paralelnog parkiranja jer ga ni ne može ugurati nutra i sklopiti pa kasnije rasklopiti... gluposti

Komentiraj...
Vidi sve komentare