To je to što me zanima!

Stiže novi Canon EOS 1D: Bit će brži, čvršći i puno moćniji

Iz Canona navode da je DSLR s vrha ponude savršen za snimanje sporta i divlje prirode, a razvijen je na temelju povratnih informacija svjetske zajednice fotografa
Vidi originalni članak

Canon je najavio razvoj dugo očekivanog fotoaparata EOS-1D X Mark III – nasljednika poznatog modela EOS-1D X Mark II. Ovaj je DLSR s vrha ponude savršen za snimanje sporta i divlje prirode, a razvijen je na temelju povratnih informacija svjetske zajednice fotografa koji koriste EOS-1D X i EOS-1D X Mark II, uključujući temeljito globalno testiranje u stvarnim uvjetima, navode iz Canona.

EOS-1D X Mark III nudi veliku promjenu koraka u automatskom fokusiranju s unaprijeđenom kvalitetom slika, videozapisa i komunikacije. 

Novi algoritam automatskog fokusiranja tog fotoaparata poboljšava stabilnost i praćenje – i s optičkim tražilom i pri snimanju Live View – koristeći tehnologiju dubinskog učenja kako bi se osiguralo točno praćenje fokusa u svakom snimku. Prilikom korištenja optičkog tražila EOS-1D X Mark III oslanja se na novi senzor za automatsko fokusiranje koji u svom središtu nudi 28x veću razlučivost nego senzor fotoaparata EOS-1D X Mark II.

Podržava nov CMOS senzor i procesor DIGIC koje je razvio Canon, nudeći veću kvalitetu slike čak i pri većim ISO-ima uz mogućnost snimanja 10-bitnih fotografija u datotečnom formatu HEIF. Tu je 4K60p, i 10-bitno interno snimanje Canon Log. Smanjujući količinu opreme koju profesionalac treba za svaki projekt, EOS-1D X Mark III snima fotografije i videozapise i u formatu RAW.

Uz GPS, ugrađeni Wi-Fi i Bluetooth s malom potrošnjom energije olakšava se isporuka sadržaja, a  fotoaparat prenosi podatke dvostruko brže od modela EOS-1D X Mark II kad se koristi ugrađeni Ethernet ili novi opcijski bežični prijenosnik podataka WFT-E9 koji je kompatibilan i s Canonovom nedavno predstavljenom kamerom Cinema EOS C500 Mark II.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • audi 2.0 25.10.2019.

    Ufff, da mi ga je sutra imati 🙈

Komentiraj...
Vidi sve komentare