To je to što me zanima!

Stižu dobri dani? Sony nakon pet godina zabilježio zaradu

Slabiji jen i prodaja nekih odjela pomogli su japanskoj kompaniji da zabilježi prve dobre brojke od 2008. godine. Očekuju da će se to nastaviti i ove godine
Vidi originalni članak

Sony je objavio kako su za prošlu financijsku godinu zabilježili zaradu od 458 milijuna dolara. To je prvi put u pet godina da imaju zaradu i očiti znak da reorganizacija kompanije koju vodi Kazuo Hirai ide u dobrom smjeru. 

Kako prenosi TNW, ovim rezultatima pomogla je prodaja određenih odjela, ali i odnos dolar-jen. Operativna dobit za financijsku 2012. bila je 2,45 milijardi dolara, što je značajan napredak u odnosu na 820 milijuna gubitka iz 2011. godine. 

Sony očekuje da će se i ove godine nastaviti ovakvi rezultati, piše Reuters.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Kaiser Sosse 09.05.2013.

    Sony je u to vrijeme u tv industriji bio sinonim za kvalitetu i inovaciju uz prepoznatljiv dizajn. Naradnih godina kaska za konkurencijom uz višu cijenu od velike većine ostatka konkurencije top of the line i midl line up proizvoda.Platili su cijenu jer su se godinama furali na staru slavu pa su mislili da im ne treba ni reklama jer se ime Sony prodaje samo od sebe.Naime ne treba biti techguru da čovijek prije kupnje malo progugla i pročita koju recenziju vodećih AV kuća koji često napominju da konkurencija nudi sveukupno bolji produkt za manju ili podjednaku vrijednost. Mom babcu sam instalirao ogroman Sony crt grand Vegu i još radi kao cura.Tv star 20-ak godina.To su bile zlatne godine Sonya. Od njihovog programa danas priznajem im high end sxrd projektore koji su uistinu skupi ali vrijede svaki cent i naravno PLAY STATION bio živ i jailbreakan!

  • LoVe_hOuSe 09.05.2013.

    Sony mi je No1 u svemu, imam stari CRT TV FLAT 12gd minimalno i jos niti jednom nije isao na popravak kao i vecina njegovih stvari.

Komentiraj...
Vidi sve komentare