To je to što me zanima!

Stižu nova pravila: Lakše ćete kontrolirati privatnost na Fejsu

Zbog nove Uredbe o zaštiti podataka, koja stupa na snagu u svibnju, Facebook je prvi puta objavio javno načela privatnosti i odlučio korisnciima dati više kontrole nad time kako se čuvaju podaci
Vidi originalni članak

Facebook je odlučio korisnicima olakšati pronalazak postavki privatnosti, a po prvi puta su objavili načela po kojima brinu o privatnosti korisnika. Novi centar za privatnost na Facebooku imat će sve temeljne postavke na jednom mjestu, a dizajnirali su ga prema informacijama korisnika, stručnjaka i zakonodavaca. Kako bi korisnicima olakšali kontrolu nad time tko ima pristup podacima, objavit će i edukativna videa.

- Kontrole privatnosti jedino su moćne ako ih znate pronaći - kaže Erin Egan, Facebookova šefica za privatnost. Ove promjene najavili su na Dan privatnosti podataka, ali i uoči uvođenja Opće uredbe o zaštiti podataka, poznatije pod kraticom GDPR. Uredba stupa na snagu u svibnju, ali Facebook je već sada odlučio korisnicima pokazati kako upravljati podacima koje koriste da nam pokažu podatke, kako možemo obrisati stare postove ili što se događa s podacima kad obrišemo račune. Pod GDPR-om, kompanije će morati otkriti podatke o hakerskim upadima unutar 72 sata, ali i omogućiti korisnicima da izvuku svoje podatke i obrišu ih. 

Načela privatnosti su Facebookov pravilnik, koji je odvojen od uvjeta korištenja na koja pristajemo kad otvaramo profil, a ona se tiču prepuštanja kontrole nad privatnosti korisnicima, ugrađivanja privatnosti u proizvode od starta...

- Znamo da ljudi koriste Facebook za povezivanje, ali ne želi svatko dijeliti sve sa svima - pa i sa nama. Važno je da imate izbor kad se govori o tome kako se vaši podaci koriste - napisala je Egan na Facebookovu blogu.

Među tim načelima privatnosti bit će i pomoć korisnicima da shvate kako se podaci koriste i kako da ti podaci ostanu sigurni da budu odgovorni prema regulatorima.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • area 62 30.01.2018.

    Privatnost i Fb ne mogu biti u istoj rečenici...

  • Judita👥 30.01.2018.

    a neki baš žele(neke)da se sve vidi:))brzo ih se nalazi..slike javno .hm hm.a postoji neka privatnost odavno

Komentiraj...
Vidi sve komentare