To je to što me zanima!

Što ako ga otkrhne?: Terenac ukrasio antiknom keramikom

Kineski biznismen vlasnik je privatnog muzeja keramike. Kako bi ga promovirao na auto kojim se koristio godinama zalijepio je oko 10.000 komada slomljene keramike
Vidi originalni članak

Kolekcionar Zhang Lianzhi ukrasio je svoj Land Rover s oko 10.000 komada keramike i parkirao ga pred muzej keramike China House u Tianjinu. Procjenjuje se kako komadi keramike na automobilu vrijede oko milijun kuna, a kolekcionar je za agenciju Xinhua rekao kako porculanskim terencem želi povećati popularnost muzeja. 

- Prije nego je otišao u zasluženu mirovinu, Land Rover me odvezao u gotovo svaki kutak kine u potrazi za vrijednim komadima keramike - rekao je Zhang. I dok ga mnogi podržavaju u ovakvoj promociji, neki ga kritiziraju zbog iskorištavanja keramike na ovakav način. No, skoro sva keramika koja je postavljena na auto ili na zidove muzeja je oštećena ili slomljena. 

Zhang, koji je i vlasnik restorana, izgradio je privatni muzej u kojem je dosad skupio oko 5000 porculanskih vaza, 300 mramornih skulptura i više od 4000 drevnih zdjela i posuda.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • TNT2 19.06.2012.

    šaren ko ciganska čerga!!!

  • ZMIJA1 19.06.2012.

    haha ludilo

  • walterix 17.06.2012.

    ja ču svog obuč u knauf i navuč sep

Komentiraj...
Vidi sve komentare