To je to što me zanima!

Što će vam bicikl? Za ovaj mini Citroën ne treba vam vozačka

U nekoj bliskoj budućnosti ovo bi mogao biti minijaturni gradski Citroën kojim ćemo ići u šoping ili na posao. Doseg bi mu bio 100 km, maksimalna brzina 45 km/h, a punit će se dva sata
Vidi originalni članak

Citroën je uoči sajma u Ženevi otkrio svoj novi konceptni automobil za koji misle da bi nam mogao zamijeniti moped ili bicikl kod kratkih gradskih vožnji. 

Pogledajte video

Ami One je minijaturni automobil duljine 2,5 metara s dovoljno mjesta za dvoje putnika, a francuska kompanija navodi da bi mu doseg bio 100 kilometara uz maksimalnih 45 km/h, zbog čega ne bi smio na autocestu. Punjenje baterije trajalo bi dva sata. Usporedbe radi, kraći je od Smarta, a Ami One će sa metar i pol širine biti težak tek 425 kilograma. 

Kao i u slučaju slabijeg Renaulta Twizyja, Ami One mogao bi se, jednom kad stigne, registrirati kao laki četverocikl (AM) i za njega treba imati 14 godina. 

Auto bi bio i iznimno dostupan, i to tako da ga otključavate preko QR koda na kvaki. Francuzi zamišljaju ovo kao vozilo koje bi se dijelilo, pa bi se kroz aplikaciju u raznim servisima mogao koristiti nekoliko minuta ili unajmiti za cijeli vikend, a oni koji žele mogli bi ga rezervirati na nekoliko mjeseci. 

Maleni automobil imat će bežično punjenje mobitela, 5-inčni ekran i jednostavno sučelje kojim se upravlja glasom, dok bi uobičajene zvučnike zamijenio jedan Bluetooth zvučnik. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Tomićek 21.02.2019.

    Ma neće to zaživjeti, isto kao ni preklopni smartphonei.

  • registrykiĺler 20.02.2019.

    Ako ne treba vozačka onda s ovim autom u prometu ne trebaju ni pravila!?

  • Archangel711 20.02.2019.

    A koštati će ko suho zlato, da cijelom selu kupiš bicikle

Komentiraj...
Vidi sve komentare