To je to što me zanima!

Što sad čeka astronauta koji je postao "svemirska zvijezda"?

Hadfield je u 5 mjeseci uz znanstveni rad na postaji našao vremena i za snimanje glazbe te oduševio brojne ljude video pokusima i prikazima života u svemiru
Vidi originalni članak

Kanadski astronaut Chris Hadfield vratio se na Zemlju, a spot u kojem je obradio hit Davida Bowieja 'Space Oddity' dosad je pogledalo 7 milijuna ljudi. Jedan od najpopularnijih astronauta iz svemira je redovito slao edukativne snimke te fantastične fotografije našeg planeta, no neće se tako skoro vratiti svojim aktivnostima. 

Nakon slijetanja u Kazahstan njega i ostale članove posade sad čekaju mjeseci oporavka i povratak u formu koju je imao prije puta na postaju. Njegov sin Evan rekao je za CBC kako sada njegov otac mora uzeti vrijeme za sebe da mu se mišići i kosti oporave zbog višemjesečnog boravka u prostoru bez gravitacije. Naime, astronauti mjesečno gube 0,4 posto gustoće kostiju tijekom boravka u svemiru. 

Uz snimke u kojima predaje zapovjedništvo nad postajom te daje prve izjave nakon slijetanja, Hadfield je objavio i kratki emotivni video u kojem kaže da nikad ne bi pomislio da će se u pet mjeseci odvojenosti od planeta osjećati tako povezano s ljudima. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • WOMANIZER 15.05.2013.

    dosadan je ko soraja, svaki dan nešto o njemu! :)))

  • littleowl 15.05.2013.

    Je ovaj iz reklame za Axe?:)))

  • Intergalaktički Gigaimperator 15.05.2013.

    Eksperiment s "levitirajućom" vodom je prej*ben!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare