To je to što me zanima!

Stonehenge je bio mjesto terapeutskog hodočašća?

Megalitska znamenitost Stonehenge, na jugu Engleske, bila je prije pet tisuća godina mjesto hodočašća štovano zbog terapeutskih svojstava
Vidi originalni članak

Bolesni i ozlijeđeni odlazili su u Stonehenge zbog iscjeliteljske moći koja se pripisivala menhirima, objasnili su Timothy Darvill, pročelnik arheološkog odsjeka na Sveučilištu Bournemouth, i Geoffrey Wainwright, predsjednik Društva arheologa iz Londona. Arheolozi su otkrili rezultate iskapanja, prvih otprije 44 godine, koja su se vodila 31. ožujka i 13. travnja ove godine. Posebna boja blokova, donešenih iz kamenoloma udaljena 250 km odande, nagnala je na vjerovanje u njihova terapeutska svojstva, dodali su stručnjaci. Brojni mrtvi ljudi pokopani su oko Stonehengeova kruga. Znanstvenici su otkrili grobnicu mladića pokopanog s komadima plavog kamena. Komadići tog kamenja korišteni su i kao talismani.
- Svi dokazi podupiru ideju da kakva god bila funkcija Stonehengea, a može biti da ih je bilo više, plavo kamenje je bilo središnji element - rekao je Darvill.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare