To je to što me zanima!

Stručnjak za sigurnost: Appleu ne treba povjeriti vaše otiske

Johannes Caspar za Spiegel kaže da je Appleov argument da su otisci spremljeni samo na uređaju slab. Kaže da ih ne treba koristiti za svakodnevnu identifikaciju
Vidi originalni članak

Njemački stručnjak za zaštitu podataka Johannes Caspar upozorio je buduće korisnike novog iPhonea 5S da zbog sigurnosnih razloga ne koriste čitač otisaka prstiju, jednu od glavnih značajki novog Appleova smartphonea.

- Biometrijska obilježja ne možete izbrisati. Ona ostaju s nama cijeli život. Otisci se stoga ne bi smjeli koristiti za svakodnevnu identifikaciju, posebice kada se pohranjuju - rekao je Caspar za Spiegel.

Caspar smatra da je Appleov argument da su otisci prstiju pohranjeni samo na uređaju slab i zavaravajući.

- Prosječni korisnik iPhonea nije tehnički sposoban da provjerava što se događa s njegovim otiskom nakon što se pohrani na iPhoneu - tvrdi Caspar, dodajući kako razotkrivanje špijunskih programa kao što su Prism čini dijeljenje osobnih podataka s uređajima još riskantnijim.

- U načelu nikad ne biste trebali dijeliti biometrijske podatke kada to nije nužno - rekao je Caspar.

Čitač otisaka prstiju na novom iPhoneu ne voli znojne prste

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Horse_1 18.09.2013.

    Vecini ljudi ne smeta svojevoljno ostavljanje podataka, statusa, veza i ostalog na facebooku, a onda se brinu da ce apple uzeti otiske

  • 18.09.2013.

    U nekim tvrtkama kao registraciju kod ulaska radnika koriste otisak prstiju,a šta onda sa time?tko to koristi?samo tvrtka?

  • BlackRaven 18.09.2013.

    Ja bi se složio s njim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare