To je to što me zanima!

Superračunalo zna koji gadgeti će biti najpoželjniji za blagdane

Watson Trend je IBM-ova aplikacija koja bi trebala olakšati kupnju poklona, a iza nje stoji snaga superračunala koje prati gomilu podataka kako bi dao preporuke
Vidi originalni članak

Ako je vjerovati računici Watsona, IBM-ova superračunala, ljudi ovih blagdana neće žudjeti za nekim odjevnim predmetom ili igračkom. Najpoželjniji poklon prema njemu je sat. 

IBM Watson Trend je nova aplikacija koja koristi snagu ovog superračunala, a njegovi algoritmi predvidjeli su da će Appleov sat biti najpoželjniji poklon. 

Proizvodima je dodijelio ocjenu od 0 do 100, gdje je 100 najbolja, a nju već nekoliko dana drži Appleov sat. Na aplikaciji ga u stopu slijede Samsungovi pa Sonyjevi televizori te Microsoft Surface Pro 4. 

IBM Watson Trend

Kako opisuju iz IBM-a, Watson Trend bi kupcima trebao pomoći da otkriju što je u trendu i zbog čega uz pomoć Watsonovih resursa, odnosno njegove umjetne inteligencije i analitičkog softvera. Kako bi postavio svoju ljestvicu, Watson analizira gomilu recenzija, mišljenja, komentara, pritužbi i drugog sadržaja na internetu. A trendove možete pratiti i u aplikaciji za iOS uređaje.

Tako uz Appleov sat navode i komentar da bi baterija trebala biti bolja, a trendovi pokazuju stabilnost na vrhu. S druge strane, Samsungovi televizori su na ovoj ljestvici imali velikih skokova i padova, a korisnici za 50-inčni pametni TV navode da je odličan odabir uz vrhunsku sliku.

Ovi gadgeti možda i jesu najpoželjniji, no uzmete li u obzir njihovu cijenu, vjerojatnije ćete se okrenuti nekim preporukama nešto niže na ljestvici, ali i bliže novčanicima većine nas.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare