To je to što me zanima!

Svaki drugi program instaliran u Hrvatskoj u 2011. je piratski

Od 24 zemlje u srednjoj i istočnoj Europi, Hrvatska ima 6. najnižu stopu piratstva, no stavi li se ta stopa među zemlje EU, stopa hrvatskog piratstva je 8. najviša
Vidi originalni članak

BSA (Business Software Alliance) izvijestio je kako je 70 posto računalnih korisnika u Hrvatskoj priznalo da nabavlja piratski softver, a u studiji za prošlu godinu stoji da je 53 % softvera piratsko. Kako se navodi, komercijalna vrijednost piratstva iznosi 380 milijuna kuna. Od 24 zemlje u srednjoj i istočnoj Europi, Hrvatska ima 6. najnižu stopu piratstva, no uzme li se ta stopa u zemlje EU, kamo ćemo ući 2013., stopa piratstva je 8. najviša. 

Andrej Matijević, glasnogovornik BSA, izjavio je da softversko piratstvo traži usklađenu javnu edukaciju i snažnu provedbu zakona. Navode kako vjeruju da svojim kampanjama mogu pridonijeti podizanju svijesti o pitanjima urednog licenciranja i upravljanja softverskom imovinom. 

Na globalnoj razini, piratstvo na tržištima u razvoju znatno je raširenije od razvijenih tržišta, 68 u odnosu na 24 posto u prosjeku. Ističe se i kako je globalna komercijalna vrijednost nelicenciranog softvera narasla na 340 milijardi kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • krčinec 17.05.2012.

    da su cjena niže prodali bih ih više i više bi zaradili

  • esseker62 17.05.2012.

    Kako nam bacaju pijesak u oči...Jeb... ih piratstvo,tko se brine da ja dobijem plaću za ono što sam odradio???Mjesecima ništa,ali to nije piratstvo očigledno,jer one gore to ne dira,ti ako ne platiš-ovrha,to što tebi ne plate-nikom ništa...

  • esseker62 17.05.2012.

    za koju stranu silu radi taj idiot?

Komentiraj...
Vidi sve komentare