To je to što me zanima!

Šveđani su s novim XC40 prvi put osvojili naslov auta godine

Na najprestižnijem izboru automobila godine trijumfirao je Volvo, koji je potpuno potukao ostalih šest konkurenata i postao prvi švedski auto koji je osvojio priznanje
Vidi originalni članak

U sjeni blještavih noviteta sa salona u Ženevi vijest o novom europskom automobilu godine prošla je prilično nezapaženo. A najviše razloga za slavlje su imali Šveđani. 

Po ocjenama velikog žirija sastavljenog od desetaka stručnjaka i novinara iz čitave Europe Volvo XC40 je potpuno potukao ostalih šest konkurenata te postao prvi  Volvo i prvi švedski automobil koji je osvojio najznačajnije svjetsko priznanje.

Na drugo mjesto se plasirao najveći favorit izbora, novi Seat Ibiza s dosta velikim zaostatkom za Volvom. No za Španjolce je i to vrlo veliki uspjeh  jer nova Ibiza je prvi automobil u povijesti Seata koji se našao u top 3 izbora za europski automobil godine.

Njemački BMW serije 5 zauzeo je treće mjesto. Niti petica nije uspjela postati auto godine. Skupila je 226 bodova. BMW nikad nije pobijedio na izboru, a sedam su puta bili u top 3.

Švedski kompaktni premium SUV žiri je fascinirao zbog toga što je postavio nove standarde u klasi, kako u pogledu sigurnosti, tako i u pogledu povezivosti i dizajna. Na našem tržištu ovaj se model trenutno nudi u kombinaciji s dizelom od 190 KS i benzincem s 247 KS. Volvo XC40 je svojom pobjedom na “tronu” naslijedio prošlogodišnjeg pobjednika, Peugeot 3008.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • 23.03.2018.

    Stari model bmw-a serie 5 je bio atraktivniji izgledom od ovog "novog" modela, za leona necu ni govorit jer taj auto izgleda očajno uživo.

  • Schpricer 21.03.2018.

    Volvo je kineski automobil, već duže vremena, isto kao što je Seat njemački, Opel i Dacia francuski... itd...

  • Van Nostrand 21.03.2018.

    Koji šveđani? Yi Xiao Ping i Fu Ki Chang

Komentiraj...
Vidi sve komentare