To je to što me zanima!

Sve je tu originalno: 'Obnovili smo bakin Ford iz 1974. godine'

Otac i sin Pitlović restaurirali su Ford Taunus XL koji je godinama stajao u garaži, ali nikad ga nisu htjeli prodati. Dijelove su naručili iz Njemačke da sve bude originalno
Vidi originalni članak

Automobil je bio vlasništvo moje bake Irene Krivač, mamine majke, i ona ga je vozila sve dok nije napunila 87 godina. Tad je odlučila vozačku dozvolu staviti u ladicu. Bila je poznata po tome što su za nju govorili ‘Baka u bijelom Fordu’, rekao je Zvonko Pitlović (27).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

On i njegov otac Mijo prije četiri mjeseca završili su restauraciju prelijepog Ford Taunusa XL iz 1974. godina. Automobil su u šest mjeseci kompletno restaurirali u autoservisu njegova oca u Slavonskom Brodu.

- Kad je baka umrla, ostao je Ford, koji su ona i moj djed kupili u Sloveniji prije 46 godina. Nismo ga htjeli prodati, godinama je stajao u garaži, samo smo ga povremeno palili. A onda je pala odluka da mu udahnemo novu mladost. Moj je otac automehaničar, a ja sam uvijek radio s njim, tako da nam restauracija nije bila strana. Krenuli smo u potragu za dijelovima, htjeli smo da sve bude originalno i novo. Većinu dijelova smo pronašli u Njemačkoj putem interneta. Kako se meni kod Forda nikad nije sviđala njegova visina, odlučili smo ga spustiti za 15-ak centimetara, staviti mu šire gume i u cijelosti obnoviti motor. Promijenili smo bregastu osovinu, klipove i klipnjače te još neke dijelove, ali zadržali smo kubikažu od 1300 kubika, koju je imao njegov prvotni motor, s tim da smo dobili malo više konja – ispričao je Zvonko Pitlović, mladi inženjer strojarstva, što je obiteljska tradicija, jer je i njegova baka, vlasnica Forda, bila inženjerka strojarstva.

Ford je dobio i novu unutrašnjost, nove kožne presvlake na sjedalima, novi upravljač. Forda, ljubimca, obitelj vozi samo vikendom i blagdanima, i to više radi gušta.

- Nikad ga ne vozimo po kiši, on nije vožen po snijegu i ne zna što je sol na cesti - kaže Zvonko.

Promijenili su mu i presvlake

U njemu je sve jednostavno, nema puno elektronike, vrlo je pouzdan automobil, nije zahtjevan za održavanje, tvrdi Zvonko. Auto ima i nove kožne presvlake.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • orton 14.10.2020.

    odličan auto

  • GoranMartinović 07.10.2020.

    To nije restauracija već "home made" obnova.

  • nomistakes 30.09.2020.

    restauracija=tvornicke postavkeauto gen.izgleda btw

Komentiraj...
Vidi sve komentare