To je to što me zanima!

Sve za više sigurnosti: NASA će namjerno srušiti helikopter

Nasa će na svom poligonu u Langleyju srušiti trup helikoptera kako bi ispitali nove pojaseve i sjedala. Letjelica će biti opremljena senzorima i kamerama te Kinectom
Vidi originalni članak

NASA želi testirati nove sigurnosne pojaseve i sjedala, a kako bi to obavili, u srijedu će s desetak metara visine baciti trup helikoptera. Naravno, pritom će prikupiti i golemu količinu podataka o padu. 

U testu sudjeluju vojska, mornarica i druga državna tijela, a ovo je jedno od najkompliciranijih ispitivanja koje su obavili posljednjih godina. 

Helikopter će na svom kratkom putu imati i 13 putnika, lutaka za ispitivanje u nesrećama. Gotovo 40 kamera u letjelici i izvan nje snimat će kako se lutke kreću prije, tijekom i nakon udara. Istovremeno će računala snimati podatke iz 350 raznih izvora. Helikopter je dobio i novu boju, odnosno cijela strana je u točkicama. Brza kamera snimat će svaku od točaka, kako bi znanstvenici mogli vidjeti točno kako se trup savijao i pucao u padu. Po prvi puta, u helikopter su stavili i Microsoftov Kinect senzor koji se inače koristi za Xbox igre. Njime žele ispitati može li se ovako dodatno snimati lutke. 

Helikopter će s velikog mehanizma pasti na tlo brzinom od 48 km/h, što predstavlja teške uvjete, ali moguće za preživljavanje. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • General Lee 08.09.2013.

    Mogu li prijaviti punicu? XD

  • libeluli 27.08.2013.

    To je ista politika kao što su Ameri iscenirali pad F 117 za vrijeme bombardiranja Juge jer im je trebalo opravdanje za lovu u daljnjem razvoju... one slike su čista montaža Srba

  • 3perr 27.08.2013.

    mogli su umjesto ovih lutki staviti neke hrvatske politicare:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare