To je to što me zanima!

Svemirska postaja ostaje dulje u svemiru: Leti barem do 2024.

Dodatni životni vijek dat će američkoj svemirskoj agenciji više vremena za razvoj tehnologija za eventualnu ljudsku misiju na Mars, ali i posao za privatne kompanije
Vidi originalni članak

Obamina administracija želi da Međunarodna svemirska postaja, projekt 15 zemalja vrijedan 100 milijardi dolara, ostane letjeti u orbiti barem do 2024. godine. To je četiri godine dulje od ranijeg cilja, objavila je NASA

Ovaj dodatni životni vijek dat će američkoj svemirskoj agenciji više vremena za razvoj tehnologija za eventualnu ljudsku misiju na Mars, koja je dugogodišnji cilj NASA-e. Još četiri godine rada u orbiti dat će i više vremena privatnim tvrtkama i istraživačima da ostvare korist od postaje.

Kako piše Reuters, NASA-ini godišnji troškovi postaje su oko 3 milijarde dolara, a polovica se troši na prijevoz tereta i posade. Bill Gerstenmaier iz NASA-e rekao je kako ovo otvara i široka istraživanja na postaji, ali mijenja i perspektivu za privatne tvrtke koje će moći gledati na to da će još 10 godina imati posla. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • strmi007 13.01.2014.

    Tako treba

  • registrykiller 11.01.2014.

    To sa stanicom je sve u redu ali ove misije na mars u skorije vrijeme me nasmijavaju! O misijama na mars mogu govoriti tek kad se vinu dalje od orbite zemlje.

  • mago civo 09.01.2014.

    E pa moraju naši "marsovci" od nekud krenuti...a tko bu to sve platil. Evo dam im ja mrkvu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare