To je to što me zanima!

Svemirska utrka: Rusi će 2029. poslati kozmonaute na Mjesec

Letjelicu koja će voziti kozmonaute počet će testirati 2021. godine, a 2023. počet će s letovima prema ISS-u. Na površini Mjeseca dosad je bilo samo 12 Amerikanaca
Vidi originalni članak

Rusija planira 2029. godine poslati kozmonaute na Mjesec, najavio je u utorak Vladimir Solncev, direktor ruskog javnog poduzeća Energia koje razvija svemirske brodove.

- Godine 2029. poslat ćemo svemirski brod s ljudskom posadom na Mjesec - rekao je Solncev, a prenijela Ria Novosti s konferencije o svemirskim tehnologijama u Moskvi.

Rusija će 2021. početi testirati svemirski brod projektiran za let na Mjesec. Taj brod treba 2023. početi letove do Međunarodne svemirske postaje (ISS), a na Mjesec biti lansiran 2025.

Europska svemirska agencija (ESA) pozvala je prije tjedan dana na sudjelovanje u projektu međunarodnog "Mjesečevog sela" koje bi malo po malo gradili roboti, a najavila je i suradnju s ruskom misijom Luna 27, koja je predviđena za 2020. 

Svrha te misije bila bi slanje broda na Mjesec radi istraživanja polarnih područja Mjeseca u kojima su pronašli zalihe leda. 

Pedeset četiri godine od prvog lansiranja čovjeka u svemir, kozmonauta Jurija Gagarina, Rusija gaji ambiciju slanja ljudske posade na Mjesec, nezadovoljna što su je 1969. pretekle Sjedinjene Države.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Goran578 31.10.2015.

    konacno ce covjek doc do mjeseca

  • anđelčić_1 28.10.2015.

    Bilo bi dobro da obrišu tragove US sletanja na Mesec. To bi napravilo zbrku samo takvu :D

  • MExplorer 28.10.2015.

    Rusi kasne 60 godina jer je to netko vec napravio,makar ovdje mnogi to ne vjeruju.Ja,osobno,volim vjerovat u malo misticnije,izvan nase stvarnosti i mislim da su tamo naisli ,Ameri,na nesto sto ih je prisililo da se vise nikada ne vracaju.Svi sumnjamo sto je to,ali jos dugo necemo saznati.Nesto priblizno onome iz filma Apollo 18.Cisto sumnjam da netko,tko ce uskoro imati tehnologiju za poslati ljude na mnogo udaljenije mjesto,uz toliku tehnolosku novcanu potrosnju,nije imao tehnologiju za sletjeti na mjesec.No dobro,svatko vjeruje svome.

Komentiraj...
Vidi sve komentare