To je to što me zanima!

Švicarci razmišljaju o gradnji svemirskog centra usred Like

Kompanija Swiss Space Systems će govoriti o tome kad bi mogli biti lansirani prvi sateliti proizvedeni u Hrvatskoj i kada bi iz Hrvatske mogli poletjeti prvi putnici
Vidi originalni članak

Švicarska kompanija Swiss Space Systems (S3) utemeljena je od strane bivših vojnih pilota, i to još prije tri godine, a novina je ta da bi isti projekt uskoro mogao krenuti i iz Lijepe naše te Hrvatsku pozicionirati kao jednu od strateški najvažnijih zemalja u području istraživanja svemira i komercijalnih lansiranja u Zemljinu orbitu, javlja RTL.

S3 utemeljen je da bi svemir postao dostupan širokim masama, a ne samo odabranima.  'Svemir je za sve', moto je švicarske kompanije.

S tom namjerom osnovan je i ogranak S3 Croatia s projektom gradnje Hrvatskog svemirskog centra. U ponedjeljak, 16. veljače, kompanija će organizirati prezentaciju i u Zagrebu, a bit će riječi o potencijalu Like, točnije Udbine, kao Centra za svemirska istraživanja. Razgovarat će se i o tome kada bi mogli biti lansirani prvi sateliti proizvedeni u Hrvatskoj i kada bi iz Hrvatske mogli poletjeti prvi putnici.

To će biti jedinstvena prigoda za detaljnije upoznavanje s planovima i ciljevima projekta od strateškog značaja za znanstveni, tehnološki i gospodarski razvoj Hrvatske. 

Idi na 24sata

Komentari 86

  • Mika75 15.02.2015.

    Lički astronauti!, to te ja pitam!, ili će prvo poslati neko janje ili tele za probnu misiju pa onda prvi čan-li u svemir. Ličani su gorom ogrnuti ne boje se ni svemira ni nemira, nit vuka i ajdukaaa....

  • nikluk20 15.02.2015.

    :P izvor tih informacija je? odkale ovo dolazi? dignuo se novinar i odlučio to danas napisati uz kavu ili? :P

  • crna_mrcina 15.02.2015.

    O sunce mamino !!!!! Ode i Švica skupa s nama u krasan ku_ _c !

Komentiraj...
Vidi sve komentare