To je to što me zanima!

Švicarci u Zugu prvi na svijetu javne usluge plaćaju bitcoinom

Zug, grad s 30 tisuća stanovnika, na kraju godine planira razmotriti hoće li širiti plaćanje digitalnom valutom i na druga područja.
Vidi originalni članak

Švicarski grad Zug postao je prva općina koja prihvaća digitalnu valutu bitcoin kao sredstvo plaćanja u administrativnim poslovima, pišu tamošnji mediji.

Gradska administracija odlučila je da će od 1. srpnja građani bitcoinom moći plaćati administrativne usluge u vrijednosti do 200 franaka (1350 kuna).

- Ovo je prvi put u svijetu da je neka vladina institucija prihvatila bitcoin kao sredstvo plaćanja - prenosi Neue Zuericher Zeitung. 

Zug, grad s 30 tisuća stanovnika, na kraju godine planira razmotriti hoće li širiti plaćanje digitalnom valutom i na druga područja.

Posljednjih godina više od 15 kompanija iz digitalnog financijskog sektora pokrenulo je poslovanje u okolici Zuga. Regija se naziva "Kripto dolinom", po uzoru na kalifornijsku tehnološku Silicijsku dolinu, zbog kriptiranja podataka za sigurne internetske financijske transakcije.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • WyattEarp Xii 11.05.2016.

    Ako tko hoce zaradit $ na paypalu ili bitcoine mozete pocet radit na linku ispod,isplacuju svaki tijedan u ponedjeljak i moze se dobit i do 15$ za sat vremena dnevno(tijedno) + ja sam dobio nagradu za najbrzeg typera :) nije puno ali se nakupi mijesecno,netrebate niti imati verificiran paypal po novom mozete kupovat na ebayu bez verifikacije.Uglavnom posao je tipkanje slova i brojeva po tastaturi hehe nemoze lakse.Evo vam link http://www.megatypers.com i tijekom registracije trebate imati invatation code koji je BJ9S.Prije pocetka rada obavezno procitati upute kako se radi da vas nebi banirali tj izbacili "dali otkaz" hehe Pozdrav i sretno!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare