To je to što me zanima!

Svježe snage: Američko-ruska posada doputovala je na ISS

Oni su zamijenili posadu koja je ranije završila gotovo jednogodišnju misiju. Astronaut Jeff Williams i kozmonauti Oleg Skripočka i Aleksej Ovčinjin poletjeli su iz Bajkonura...
Vidi originalni članak

Ruska kapsula Sojuz s astronautom NASA-e i dva ruska kozmonauta doputovala je u subotu na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) nakon gotovo šestosatnog leta, izvijestila je NASA TV.

Astronaut Jeff Williams i kozmonauti Oleg Skripočka i Aleksej Ovčinjin poletjeli su iz Bajkonura u Kazahstanu u 21.26 sati po GMT-u i doputovali na ISS u 03.09 sati po GMT-u.

Oni su zamijenili posadu koja je ranije ovoga mjeseca završila gotovo jednogodišnju misiju.

Williams, djed i veteran koji iza sebe ima tri svemirska leta, rekao je da je bio u svemiru s 45 raznih ljudi tijekom godina. On, Skripočka, koji je već jednom bio u svemiru, i Ovčinjin,kojemu je ovo prvi put, provest će oko šest mjeseci na ISS-u - 100 milijardi dolara vrijednom istraživačkom laboratoriju koji leti oko 400 kilometara iznad Zemlje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • picek666 29.03.2016.

    Astronaut i kozmonaut,dajte molim vas

  • montello 21.03.2016.

    troše pare bezveze moglo se na mjesec ili na mars

  • strsljen2013 20.03.2016.

    Nije mi jasno, možda ne pratim sve to kako treba ali ameri konstantno idu na ISS ruskim raketama iz Bajkonura te im se istima dovozi hrana. Gdje je NASA, kompleksi na Floridi, shatlovi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare