To je to što me zanima!

T-Cross na testu. Mali SUV na putu da postane vrlo veliki hit

I s osnovnim motorom i skromnijom opremom T-Cross djeluje ozbiljnije od većine konkurenata u klasi malih SUV-ova, no konkurirat će i VW Golfu
Vidi originalni članak

T-Cross je mali SUV, prostraniji je od Golfa i malo jeftiniji od Volkswagenova bestselera. 

Logično, uz ovakve predispozicije T-Cross mora postati veliki prodajni hit. Čak i uspješniji od većeg T-Roca koji se ekspresno ‘ugurao’ u društvo najprodavanijih auta u Hrvatskoj. 

Već i osnovni T-Cross s malo dodatne opreme fascinira. Ostavlja dojam da je ozbiljniji, sposobniji i kvalitetniji od većine drugih malih SUV-ova. 

Benzinski motor snage 95 KS se na papiru doima preslabim, no u realnosti nije tako. Štoviše, po ubrzanjima ovaj auto nadmašuje većinu konkurenata s 20-30 KS snažnijim motorima. Za pohvalu su i uglađenost te potrošnja motora. Na testu nam je za 100 kilometara trebalo manje od sedam litara goriva u gradu. Vesele i vozna svojstva. T-Cross je udoban poput najboljih auta u klasi, a u pogledu “držanja ceste” i jurnjave kroz zavoje nadmašuje sve aute u klasi. 

Oduševljava i prostranost T-Crossa. U u kabini i u prtljažniku u prtljažniku (od 385 do 455 litara s pomičnom stražnjom klupom)  samo Seat Arona nudi više mjesta. Svi ostali konkurenti su iza T-crossa što je posebno impresivno uzme li se u obzir da je auto s 411 cm među najmanjim gradskim SUV-ovima. Dok je vanjski dizajn prilično razigran, u unutrašnjosti je srodan onome u ostalim manjim VW modelima, što u osnovi znači prilično uniformirano bez previše mašte, no kvalitetno izrađeno i ergonomski gotovo savršeno. Dojam poboljšava veliki središnji zaslon, koji je dio dodatne opreme i zaista se isplati doplatiti za njega jer donosi i bolji audiosustav. T-Cross je trenutno jedan od boljih auta u klasi, što opravdava i cijenu, koja je malo viša nego kod konkurenata.

Volkswagen T-Cross

masa: 1245 kg
dimenzije: 411x176x158 cm
obujam: 999 ccm
snaga: 70 kW/95 KS  
0-100 km/h: 11,5 s
najveća brzina: 180 km/h
potrošnja: 4,9 l/100 km
cijena: 143.862 kn (testni model)   128.868 kn (osnovni model)

Testirani Volkswagen T-Cross 1.0 TSI Life u opremi ima dodirni zason 8”, App Connect sustav, ALUMINIJSKE NAPLATKE 16”, senzor mrtvoga kuta...

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 30.05.2019.

    Vrhunsko vozilo, bolji od golfa osnovnog paketa.

  • volimpršut 29.05.2019.

    To ne liči na ništa,a najsmiješnije od svega je da od ničega se pravi neko čudo,znaju to novinari.

  • max2017 29.05.2019.

    mlinac motor za kredenc......shvati se kasno......skup....

Komentiraj...
Vidi sve komentare