To je to što me zanima!

Taku Tanku: Ekološka kućica izrađena od spremnika za vodu

Ove kućice su dovoljno velike da u njih možete smjestiti krevet i stol, a toliko lagane da ih možete voziti biciklom ili sami vući. U njih stanu dvije do tri osobe
Vidi originalni članak

Dizajnerska tvrtka iz New Yorka osmislila je jednostavne pokretne kućice izrađene od recikliranih plastičnih spremnika za vodu. Nazvane Taku Tanku, ove kućice su dovoljno velike da u njih možete smjestiti krevet i stol, a toliko lagane da ih možete voziti biciklom ili sami vući.

Dizajneri kažu da ovaj bazični pokretni dom, koji nema kupaonicu ni vodovod, može poslužiti kao privremeno utočište.

Taku-tanku je ekološki prihvatljiv projekt u potpunosti izrađen od recikliranih materijala. Strukturu kućice čine dva velika spremnika, koji mogu inače pohraniti 3000 litara vode,  povezana "drvenim prstenom" koji uokviruje ulaz. U kućicu veličine 9 četvornih metara stane dvoje do troje ljudi, a ima i poseban odjeljak u koji možete staviti prtljagu. Opremljena je solarnom rasvjetom, a kreće se na postolju s dva kotača.

-Materijali koje smo koristili su relativno lagani tako da kućicu možete voziti biciklom, autom ili sami vući. S obzirom da je izrađena od spremnika za vodu može plutati na vodi tako da je možete i vući brodom - kažu dizajneri Marcelo Ertorteguy i Sara Valente iz Stereonka.


Idi na 24sata

Komentari 7

  • peteh 19.08.2014.

    fali samo hrenovka i eto hot doga!

  • Hrvatska89 19.08.2014.

    eko mos si mislit koliko je plinova ispusteno za proizvidnju a koliko treba da je priroda razgradi samo drvo je eko sve ostalo je kkkkkk

  • Vražićak 19.08.2014.

    ovakva jedna bi mi baš dobro došla :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare