To je to što me zanima!

Talijan koji je linijom koda obrisao tvrtku sve je izmislio

Vlasnik hosting tvrtke odlučio se na prilično pokvaren način promovirati tvrtku tako što je izmislio priču da je slučajno jednom naredbom obrisao podatke sa svih servera
Vidi originalni članak

Posljednjih dana brojni su mediji podijelili tragičnu i pomalo smiješnu priču o Marcu Marsali koji je navodno cijeli svoj startup obrisao jednom linijom koda, no kako je sada ispalo - sve je bila velika internetska prijevara, prenosi TNW.

Marsala je za talijansku Repubblicu objasnio kako je cijela priča bila pokušaj viralnog marketinga za njegov startup koji nudi hosting servise. U originalnoj priči on se obratio forumu tražeći pomoć nakon što je skriptom "rm -rf" obrisao sve servere. Ta naredba inače računalu govori da obriše sve u određenim direktorijima i to na silu - odnosno da ignorira upozorenja koja se javljaju kod brisanja dokumenata. 

Korisnici foruma rekli su mu da nema nekog načina da vrati dokumente, a neki su sugerirali i da potraži pravnu pomoć nakon što je obrisao toliko podataka svojih klijenata. Nakon što je otkrio da je sve bila lažna priča, Marsala kaže da je većina propustila primijetiti kako softver Ansible sprječava ovakve velike pogreške. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • dundu 17.04.2016.

    ? i

  • badr hari 17.04.2016.

    na takvu glupost mogu pasti portali poput vašeg

  • --- DAVOR --- 17.04.2016.

    Mućki provokator :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare