To je to što me zanima!

Talijani radioaktivni čelik htjeli izvoziti u Hrvatsku?

Televizija RAI objavila je da je Hrvatska jedna od glavnih destinacija za ilegalni izvoz toksičnog otpada te da se utvrđuju lokacije deponiranja
Vidi originalni članak

U Hrvatsku je, preko Italije, navodno dopremljen radioaktivni čelik iz Kine, tvrdi talijanska televizija RAI, pozivajući se na Interpol.
RAI je nedavno u središenjem dnevniku objavio informaciju da je Hrvatska jedna od glavnih destinacija za ilegalni izvoz toksičnog otpada. Tim se unosnim biznisom bavi talijanska eko-mafija, koja je tijekom posljednjih deset godina zaradila navodno 143 milijarde eura. Talijanska policija je u Parmi otkrila 30 tona radioaktivnog čelika koji je dopremljen iz Kine, i otkrili su radijaciju kobalta 60, što ne predstavlja veliku opasnost za zdravlje ljudi. RAI tvrdi da se opasni otpad u Hrvatsku izvozi već dulje te da je u tijeku istraga kako bi se utvrdile točne lokacije na kojima otpad završava. Prošle godine su talijanske carinske vlasti konfiscirale 286 kontejnera koji sadrže toksični otpad, no pretpostavlja se da je riječ o mnogo većoj brojci jer se takav materijal lažno prijavljuje. Hrvatsko Ministarstvo za zaštitu okoliša odbacilo je navode iz medija, pozivajući se na članak 47. zakona o otpadu, kojim se zabranjuje uvoz opasnog i komunalnog otpada kojeg se netko želi riješiti, ili njegovo upotrebljavanje u energetske svrhe.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • entoni 08.03.2008.

    Malo kasnite sa informacijama,ali koga briga ??

  • miracolo 03.03.2008.

    Ulice su im pune škovaca, pa neka stave ove pizdarije si u dnevni boravak.

  • diki 03.03.2008.

    Nebi se čudio da je ovo istina, kod nas ti ima svakakvih mutiikaša a za lovu se sve da uraditi pa i zažmiriti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare