To je to što me zanima!

Tele2 ulaže u stotine milijuna kuna u razvoj vlastite mreže

Višegodišnji projekt zamjene baznih stanica i modernizacije veliko je ulaganje za Tele2, koji je već desetu godinu u Hrvatskoj, a lani su prvi put bili profitabilni
Vidi originalni članak

Tele2 najavio je u utorak kako će ove godine krenuti u dosad najveće ulaganje te će potrošiti nekoliko stotina milijuna kuna za razvoj vlastite nove mreže. 

Na to su se odlučili potaknuti i stabilnim rastom i prvom profitabilnom godinom, a ukupno bi ulaganje trebalo dostići ukupan iznos uložen u mrežu u proteklih šest godina. Kako su rekli iz Tele2, nova mreža bi trebala osigurati 3G na svim lokacijama te brzine surfanja do 42 Mbps. No, još ne misle da je pravo vrijeme za 4G uslugu. 

Glavni partner na razvoju mreže i zamjene baznih stanica bit će im Huawei, a na projektu u kojem će poboljšavati opremu po regijama, angažirat će i 50 domaćih tvrtki. Uz to, ove godine planiraju i povećati broj zaposlenih u kompaniji za 10-ak posto. Trenutno u Tele2 Hrvatska ima 120 ljudi. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 05.04.2015.

    napravite 4 g kad vec prodajete aparate s 4 g mogucnosti interneta t-com i vip to vec imaju odavno sto vi cekate?

  • El Tractor 20.03.2015.

    Hahaha

  • Marrac 19.03.2015.

    Ja vec dugo imam Tele2,iako nebi mjenjao za drugu mrezu nisam zadovoljan s njima.Signal im nije nista posebno,a i zbog 4g su mi se zgadili.Imam s4 lte a ne mogu koristiti 4g.

Komentiraj...
Vidi sve komentare