To je to što me zanima!

Tesla E za 'smrtnike': Jeftiniji model bit će u rangu Audija A4

Manji električni automobil iz Tesla Motorsa na tržište bi trebao stići 2016. godine. Prije njega pak stiže terenac koji se bazira na istoj platformi kao i sadašnji Model S
Vidi originalni članak

Teslin sljedeći manji električni automobil imat će i nešto razumniju cijenu te će biti u rangu rivala poput Audija A4 ili BMW-a 3, kaže Chris Porritt, potpredsjednik kompanije za inženjering. On je za Autocar rekao kako je cijena baterija ključna u planiranju novog modela, koji bi trebao stići krajem 2016. godine. 

- Izgradnja 'gigatvornice' pomoći će u tome da proizvodnja baterija bude povoljnija - rekao je. 

Tesla E neće biti sav od aluminija kao Model S, a od njega će biti 20 posto manji. Dodaje kako će morati paziti na troškove i ne mogu na svim dijelovima koristiti aluminij, što sugerira čelik kao sredstvo izrade. 

Sljedeći Teslin model, terenac X, temelji se na istoj platformi i osovinskom razmaku kao i model S, ali s promjenama ovjesa. Stražnja vrata koja se otvaraju kao 'krila' dizajnirana su kako bi djeca lakše ulazila u automobil, ali i da treći red sjedala bude dostupniji. Automobil bi u prodaju trebao sljedeće godine. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • fufna gefufna 07.07.2014.

    ja se svaki dan pelam na struju...u tramvaju!

  • tiranosaurus_1 03.07.2014.

    definitivno kupujem pedaljeros ,minimalna potrošnja ,jeftino održavanje a mož ga punit u svakoj birtiji ,mislim vlasnika :)

  • mangata 03.07.2014.

    Fer cijena, kupujem A4.

Komentiraj...
Vidi sve komentare