To je to što me zanima!

Tesli se tresu gaće? Porsche otkrio elektro jurilicu iz snova

Kroz pet godina bi Mission E mogao stići na cestu, a Porscheov koncept imat će doseg od 500 km na jedno punjenje, a do 100 km/h će ubrzavati za 3,5 sekundi
Vidi originalni članak

Ovako bi mogao izgledati Porsche sutrašnjice koji bi bio žestoka konkurencija Teslinim električnim automobilima.

Porsche je među svojim novitetima u Frankfurtu predstavio i Mission E, koncept na električni pogon uz d oseg od fascinantnih 500 kilometara . Nakon samo 15 minuta punjenja, automobil će imati 80 posto kapaciteta.

Iako se navodi respektabilan doseg, to ne znači da bi trebale patiti performanse. One će biti dostojne Porschea. Ovaj futuristički automobil tako bi trebao imati više od 600 KS (440 kW), a uz pogon na sve kotače ubrzavat će za manje od 3,5 sekunde do 100 km/h.

Uz to, maksimalna brzina bit će oko 250 km/h, dok se vozi u sportskom režimu.

Kako se radi o konceptu, tu je i niz tehnologija koje baš i ne izgledaju najpraktičnije, pa bi tako instrumenti trebali pratiti oči vozača koji bi mogao upravljati gestama, a navode se i hologrami. No, dobra stvar kod ovog koncepta je kako bi ga mogli vidjeti kroz pet godina. No, pitanje je gdje će tada biti Tesla sa svojim modelima.

Porsche

Porsche

Porsche



Idi na 24sata

Komentari 29

  • iPhonchek 17.09.2015.

    svaki dan prolazim pored tvornice im, jos vanka stoji nova GT3-Ca nova ova, brutala al tek ovaj kad bude na ulicama kad budu testirali jedva čekam. mašina i po. cijena? pa kad bi iz Gran Turisma6 prebacio svu lovu u stvarnost jos bi mi falilo par milja da ga kupim :D

  • posten 16.09.2015.

    Hm, ako je to istina u clanku, dakle Tesla moze ici do 300 milja, a ovaj 500 km sto je 310 milja. Dakle nista revolucionarno, samo 10 milja razlike. 5 godina je predugo, konkurencija ce imati jeftinije i bolje aute.

  • - DAVOR - 16.09.2015.

    Tesla je umro i odavno mu isprnule gaće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare