To je to što me zanima!

Test pokazao: Neki dizelaši zagađuju manje čak i od hibrida

Generalno su ipak benzinci ostvarili bolje rezultate od dizelaša, ali i auta na plin koji su na testu razočarali. Najbolji su električni auti, a na dnu poretka su veliki kombiji
Vidi originalni članak

Količina tvari koje zagađuju zrak i stakleničkih plinova u ispuhu automobila i njegova energetska učinkovitost glavni su kriteriji po kojima je nezavisna organizacija Green NCAP počela dijeliti zvjezdice automobilima. Broj zvjezdica pokazuje koliko je koji automobil “zelen”, a maksimalni rezultat je pet zvjezdica.

Organizacija je u testiranje krenula potaknuta brojnim aferama vezanim uz varanje na ispušnim plinovima automobila. Prošle godine je proveden “pilot projekt”, a sada je procedura modificirana i krenulo se u redovito testiranje. U prvoj fazi testirana su 24 automobila. I dok su maksimalne ocjene za električne aute očekivane, drugi rezultati iznenađuju.

Na primjer dizelski Mercedes C-klase, bolji je od mnogih benzinaca, auta s pogonom na plin, ali i hibrida. Generalno su ipak benzinci ostvarili bolje rezultate od dizelaša, ali i auta na plin koji su na testu razočarali. Na dnu poretka su, očekivano, veliki kombiji.

REZULTATI TESTA:

 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 02.12.2020.

    i onda dođe jedan kamion i zagadi ko svi na listi zajedno.

  • x00x 01.12.2020.

    nista nije ekoloskije od golfa duje na lozi

  • posljednji zagorac 01.12.2020.

    Tražim za svog mercedesa novu mašinu i po oglasima gledam 1.5dci dacia... haha (isti motori)

Komentiraj...
Vidi sve komentare