To je to što me zanima!

Times tuži OpenAI i Microsoft zbog kršenja autorskih prava, nezakonito koristili rad medija

Times je u srijedu podnio tužbu u New Yorku, tvrdeći da su tvrtke nezakonito koristile rad novina za stvaranje proizvoda umjetne inteligencije koji mu sada konkuriraju
Vidi originalni članak

Američki list The New York Times tužio je Microsoft i OpenAI, tvrtku koja stoji iza popularnog chatbota za umjetnu inteligenciju (AI) ChatGPT, zbog navodnog kršenja autorskih prava jer je, kako tvrdi, neovlašteno koristila njegove objavljene radove u svrhu obuke AI.

Times je u srijedu podnio tužbu u New Yorku, tvrdeći da su tvrtke nezakonito koristile rad novina za stvaranje proizvoda umjetne inteligencije koji mu sada konkuriraju.

"Putem Microsoftovog Bing Chata (nedavno preimenovanog u "Copilot") i OpenAI-jevog ChatGPT-a, tuženici se žele okoristiti golemim ulaganjem The Timesa u svoje novinarstvo koristeći ga za izradu zamjenskih proizvoda bez dopuštenja ili plaćanja", stoji u pritužbi.

ZARAĐUJU 1000 EURA PO FOTKI Virtualnim influencericama su zamijenili one prave: 'Dosadilo nam se boriti s njihovim egom'

"Ova tužba ima za cilj prisiliti [tužene] da odgovaraju za milijarde dolara zakonskih i stvarnih šteta koje su dužni zbog nezakonitog kopiranja i korištenja jedinstveno vrijednih djela The Timesa", stoji u dokumentu.

Web stranica za tehnološke vijesti The Verge citirala je glasnogovornicu OpenAI-ja Lindsey Held koja je rekla u izjavi poslanoj e-poštom da su "tekući razgovori s New York Timesom bili produktivni i da su se konstruktivno kretali naprijed, tako da smo iznenađeni i razočarani ovim razvojem događaja."

UMJETNA INTELIGENCIJA VIDEO Robot umjetnik Ai-Da svima je zaželio sretan Božić

Kalifornijski start-up OpenAI zaokupio je pozornost svijeta svojim tekstualnim robotom ChatGPT - razvijenim uz podršku Microsofta - koji može odgovarati na upite esejima, poezijom, računalnim kodom i drugim sadržajem.

Njegovo izdanje 2022. skrenulo je pozornost na napredak u umjetnoj inteligenciji i potaknulo rasprave o mogućim posljedicama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare