To je to što me zanima!

Tko će zaroniti do dna? Gradit će bazen dubok čak 50 metara

Cijeli projekt koštao bi 40 milijuna funti, dok bi se bazen koristio isključivo u istraživačke svrhe poput ispitivanja bestežinskog stanja, treninga izdržljivosti...
Vidi originalni članak

Sveučilište Essex u Velikoj Britaniji u pregovorima je za izgradnju najdubljeg bazena na svijetu u Colchesteru i to sve u svrhu raznih istraživanja, navodi BBC.

Planirani 50 metara dubok bazen Sveučilišta bio bi daleko dublji od NASA-inog bazena u Houstonu koji je dubok samo 12 metara. Ako dogovor uspije, cijeli projekt koštao bi 40 milijuna funti. Bazen bi se koristio u istraživačke svrhe, kao što je ispitivanje bestežinskog stanja, vježbe ronilačkih tehnika, treninge ljudske izdržljivosti. 

Partner u izgradnji bazena je Blue Abyss koji također smatra da je gradnja jako dobra ideja. 

- Svi 'sastojci' su tu. Lokacija je blizu zračne luke Stansted i odlične istraživačke baze u sklopu Sveučilišta - kazao je John Vickers, direktor Blue Abyssa. 

Trenutno najdublji bazen je Y-40 u talijanskim Montegrotto termama, čija dubina je 42 metra.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • user_429630 28.07.2015.

    valjda će se bandić upustiti u taj poduhvat, on je izjavio prije koju godinu na tv da na dah roni na dubinu 30 metara a sa bocama na 60 metara

  • Spocker 28.07.2015.

    Zaronim do dna bez pol freke. Problem je u izronu.

  • DraganPoje 28.07.2015.

    najdublji na svijetu je trenutacno y40 u padovi, fenomanala bazen, stvarno nesto posebno. temp vode 36 stupnjeva i termalna voda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare