To je to što me zanima!

Top 10 najprodavanijh: Vladar našeg tržišta je VW koncern

Prodaja automobila u Hrvatskoj je u 2014. porasla čak 22 % , a najviše koristi od toga je imao Volkswagen koncern s čak šest modela među deset najuspješnijih
Vidi originalni članak

Prošle je godine u Hrvatskoj prodano 33.962 automobila, a najuspješnije marke su VW, Opel, Škoda, Peugeot i Renault. Na ljestvici najuspješnijih modela dominiraju auti Volkswagen koncerna. 

Najuspješnija Škoda Octavia svoj uspjeh može prije svega zahvaliti obnovi voznog parka policije koja je odabrala uglavnom ovaj automobil. Drugi Golf tradicionalno je u samom vrhu već godinama, a podjednako ga rado kupuju i tvrtke i privatni kupci. Isto vrijedi i za Polo. Opel se s dva modela u top 10 potvrdio kao najozbiljniji konkurent VW-u, a Hyundai i30 je već nekoliko godina najpopularniji kompakt među privatnim kupcima, odnosno fizičkim osobama.  Volkswagen Passat je i kao model na odlasku uvjerljivo najprodavaniji automobil srednje klase te omiljena poslovna limuzina.   

Žarko Vuković/Infografika


Idi na 24sata

Komentari 88

  • octaviars1990 22.01.2015.

    škoda octavia broj 1,a golfa kupuju samo zatucaani jarani :)

  • Galeb i ja 21.01.2015.

    Moze biti da je VW vladar na trzistu ali i vladar po Njemackim otpadima.

  • Fila69 21.01.2015.

    VW - niža srednja klasa auta, plastikaner...Ako je se kod nas kupuje VW, Škoda znači da ljudi kod nas baš i nemaju neki ukus, a vjerojatno i kupovnu moć..uvijek ću radije kupit rabljeni Mercedes, BMW ili Audi nego novi VW ili Škodu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare