To je to što me zanima!

Toyota i Audi na CES dovode svoje pametnije automobile

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Uz Google koji je daleko napredovao u razvoju automobila bez vozača i Volvo koji razvija slična vozila, Toyota će na CES-u prezentirati svoju pametnu verziju Lexusa
Vidi originalni članak

Toyota je na svojim stranicama nekoliko dana prije početka CES sajma u Las Vegasu objavila kratku snimku prototipa Lexusa koji je opremljen tehnologijama za smanjenje nesreća. Uz radar, Lexus ima i kamere koje prate cestu, okoliš i vozača, a auto može komunicirati i s drugim vozilima, piše BBC.

Iz Toyote kažu kako je njihov cilj napraviti automobil koji će eliminirati prometne nesreće. Prototip Lexusa LS AASRV (advanced active safety research vehicle) na kojem istražuju napredna rješenja aktivne sigurnosti koristi tehnologije koje prate je li vozač budan, unutar svojeg prometnog traka te prate svjetlosnu signalizaciju. Dizajnirali su je da radi zajedno s vozačem, iako bi se auto mogao kontrolirati i sam. Kažu da nije još kao u TV seriji Jetsons, ali da ovime idu u novo automatizirano doba. 

U Toyoti su napravili i rješenje koje autu omogućuje da komunicira s vašim mobitelom kako bi znao za mjesta koja se nalaze u blizini te, recimo, savjetovao restoran ili benzinsku u blizini. 

Na CES stiže i Audi, ali s nešto manje naprednim mogućnostima. Oni će prezentirati sve češću mogućnost automatskog parkiranja. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • putnik964 05.01.2013.

    Mi se možemo o tome smijati ali svaki puta kad izbace neki model on je sofisticiraniji od prethodnih.

  • REVOLUCIJA2013 05.01.2013.

    mogu li oni napraviti koji glupi ali da malo trosi,,,,

  • sonny42 05.01.2013.

    Zar komunikacija sa drugima u voznji nije opceopasna radnja..cak je i kaznjivo..hahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare