To je to što me zanima!

Toyota ulaže milijardu dolara u razvoj umjetne inteligencije

Kako se intenzivira razvoj samovozećih automobila, Toyota je najavila da će s milijardu dolara pokrenuti tvrtku koja će se fokusirati na umjetnu inteligenciju
Vidi originalni članak

Toyota je u petak objavila kako će u Silicijskoj dolini pokrenuti tvrtku za istraživanje i razvoj kojoj će fokus biti na umjetnoj inteligenciji. Kako se intenzivira razvoj pametnih autonomnih automobila i Toyota je odlučila snažnije ući na ovo područje te uložiti milijardu dolara u sljedećih pet godina. 

- Govorio sam i do nedavno da ćemo u automatiziranu vožnju krenuti samo ako u utrci na 24 sata takva vozila mogu pobijediti čovjeka - rekao je predsjednik Toyote Akio Toyoda. No, dodaje kako je promijenio svoj stav nakon što su se uključili u planiranje Olimpijskih igara 2020. u Tokiju. Taj mu je projekt, kaže, otvorio oči prema potrebi za automobilima za hendikepirane i starije građane. 

Google i Apple samo su neke od tvrtki koje se spominju u ovoj industriji, a dok su planovi da takvi automobili budu stvarnost kroz 5 godina, Gill Pratt s MIT-a, koji je šef istraživanja u Toyoti,  kaže kako je ta utrka tek počela uz mnoge sigurnosne prepreke koje ih tek čekaju. 

-Ako je utrka duga, tko zna tko će pobijediti - rekao je. U novoj kompaniji zaposlit će oko 200 ljudi koji će ubrzati istraživanja i razvoj umjetne inteligencije, piše Reuters.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • x00x 08.11.2015.

    kako bi oni financirali svoje ratove za mir u svijetu da im ovak bogate drzave ne pomognu

  • Julian Assange 07.11.2015.

    toyota se isprofilirala u jedinog pravog vizionara i inovatora auto industrije, krenuli prvi s hibridima, pa s elektrikom, a uz to prave najkvalitetnije i najpouzdanije aute i proizvodnja im nimalo ne trpi radi inovativnosti! nisu džabe najprodavaniji američki auto brand!

  • JosipRadič 06.11.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare