To je to što me zanima!

Tražena roba: Rimčevi bicikli idu u Rusiju, Njemačku, Italiju

Bicikl s elektromotorom može juriti i do 65 km/h, a ovisno o načinu vožnje, doseg mu može biti i do 120 kilometara. Baterije bicikla pune se na standardnu utičnicu
Vidi originalni članak

Nakon što su u Londonu svijetu predstavili električni bicikl Greyp, tvrtka Mate Rimca prima više narudžbi nego što može proizvesti Greypova pa ga ni ne reklamiraju, rekao je mladi poduzetnik za Večernji list. 

Greyp je najnoviji proizvod tvrtke Rimac automobili, a predstavili su ga početkom rujna. Rimac je rekao kako su u Rusiju već poslali četiri bicikla koji se prodaju za oko 6000 eura, a sljedeći tjedan šalju jedan u Njemačku. Već imaju i narudžbe iz Italije (2) te pet iz Malezije. Sljedeće godine planiraju proizvesti 300 bicikala, koji mogu juriti do 65 km/h.

No, želite li voziti tom brzinom, Greyp bi trebalo registrirati jer Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje kako je bicikl vozilo s pomoćnim električnim motorom kojem najveća snaga nije veća od 0,25 kW, a motocikl je vozilo koje može razviti brzinu veću od 50 km/h. Naravno, Greyp možete i stalno voziti u uličnom modu gdje je brzina ograničena na 25 km/h, a snaga na 250 W. 

Pogledajte odličan video za električni bicikl Mate Rimca

Idi na 24sata

Komentari 170

  • troma1 05.11.2013.

    hebeš bicikl ako nije na pedale,ovo je moped onda

  • pr0v0kator 04.11.2013.

    šta mu nije stari ratni profiter, mafijaš itd...

  • PipoInzaghi 04.11.2013.

    pa odi u Aston Martin i pitaj njih zašto im je stalno isti broj radnika.....zato što je ručni rad skuplji.....da proda 500 bicikla godisnje on radi za bogate kupce kad bi to bilo na štanci cijena bi pala i ne treba bit ljubomoran, da je bar toga vise, da su saudijci ljubomorni jedni na druge ne bi bilo tolko novaca i Dubaia, mi samo stalno gledamo u susjedovo dvorište i mrzimo....naravno legalnog novca...

Komentiraj...
Vidi sve komentare