To je to što me zanima!

Twitter miče profile teoretičara zavjera i ekstremista

Twitter je objavio da je do sada uklonio više od sedam tisuća računa zbog manipulacija, zlostavljanja žrtava i drugih izigravanja pravila ponašanja na toj društvenoj mreži
Vidi originalni članak

Twitter je u utorak objavio da će trajno ukloniti profile povezane s ekstremnim teorijama zavjera poput onog grupe QAnon koja iznosi tvrdnje o zavjerama u američkoj vlasti i javnosti protiv predsjednika Donalda Trumpa.

Twitter je promjene objavio u poglavlju o promjenama sigurnosnog rada te se sadržaji poput onih koje objavljuje QAnon neće moći prenositi.

FBI ISTRAŽUJE NAPAD Veliki napad na Twitter: Hakeri su ciljano upali u 130 profila

 Novom politikom bit će obuhvaćeno oko 150.000 profila širom svijeta.

 Twitter je objavio da je do sada uklonio više od sedam tisuća računa zbog manipulacija, zlostavljanja žrtava i drugih izigravanja pravila ponašanja na toj društvenoj mreži.

Teoretičari zavjera poput QAnona tvrde da su u "tajni rat" protiv Trumpa umiješane istaknute osobe iz raznih dijelova društva od obavještajne zajednice i politike preko poslovnog svijeta do industrije zabave.

VELIKI NAPAD Hakirali Twitter profile Gatesa, Obame, Kardashian i navukli ljude da im šalju Bitcoine

QAnon je, među ostalim, tvrdio da su članovi Demokratske stranke umiješani u međunarodne zločinačke organizacije, a njihovi se sadržaji naširoko prenose na društvenim mrežama poput Facebooka, TikToka, Twittera i YouTubea.

Facebook je već uklonio mrežu lažnih profila povezanih s računom QAnon, preko kojih se prenosio nijhov sadržaj.

FBI tretira QAnon kao domaće ekstremiste i potencijalnu prijetnju.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • "Teoretičar" 25.07.2020.

    Faktograf svuda djeluje :)

  • 25.07.2020.

    Počelo je priblizavanje kraja. Nema više iznošenja svoga mišljenja. Pa bez obzira kakvo ono bilo. Svi koji ramišljaju svojom glavom,postaju teoretičari zavjere. Strašno.

  • OTAKU. 23.07.2020.

    Ja samo cekam da trumpa izbrisu.To bi bio vic godine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare