To je to što me zanima!

U kineskom restoranu gostima odlučili naplaćivati čisti zrak

Uz jelo gosti u gradu Zhangjiagangu mogu dobiti i aparat za udisanje čistog zraka, a to su im i odlučili naplatiti. No, ova se odluka nije svidjela mjesnim vlastima
Vidi originalni članak

Čisti je zrak u Kini dobio svoju cijenu. Naime, zbog gustog smoga koji je prekrio dijelove zemlje, vlasnik restorana u istočnome kineskom gradu Zhangjiagangu nabavio je nekoliko aparata za filtriranje zraka te uz svaki obrok za udisanje čistog zraka zaračunavao po jedan juan (kunu po osobi).

Gosti restorana za dodatnu su uslugu doznali tek nakon ručka, pošto im je uručen račun na kojemu je pisalo da se udisanje čistog zraka po osobi naplaćuje jedan juan, piše South China Morning Post. Gosti su se žalili mjesnim vlastima koje su vlasnicima restorana odmah naredile da se naplata dodatnog troška ukine jer nije u skladu sa zakonom.

U objašnjenju stoji da udisanje filtriranog zraka u restoranima nije izbor gostiju, zbog čega se ta pogodnost ne smije naplaćivati.

Priča je procurila na društvene mreže, na kojima je većina korisnika komentirala da bi vrlo rado platila juan za olakšano disanje.

Zbog najvećeg onečišćenja zraka u povijesti kineske prijestolnice, u Pekingu je prošli tjedan proglašena 'crvena uzbuna' - najveći stupanj zagađenja.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Diplo_1 24.12.2015.

    Nabim ti usrane kineze, sta oni rade od ove planete... :|

  • Biga_Banga 15.12.2015.

    Ništa ja od danas počinjem punitit boce čistim zrakom..kako je krenulo možda i zatrebaju,nikad se ne zna :)

  • david ruskan 15.12.2015.

    Odavno mi svi plačamo zrak samo večina nije svjesna. Kad plaćate veću cijenu auta sa večim ispustom CO2 a sve zamotano u lažno licemjerje jer trebamo štititi ozon i smanjiti CO2 u atmosferi ali ako PLATIMO to je onda ok i tad ko fućka ozon. Plaćate i boce s kisikom npr. Plaćate zrak u cijevima radijatora koji tada slabije griju. itd itd.

Komentiraj...
Vidi sve komentare