To je to što me zanima!

U laboratoriju uzgojili nogu štakora sa svim funkcijama

Ovo prvi korak prema laboratorijskom stvaranju amputiranih ljudskih ekstremiteta, kazao je doktor Harold Otto čiji je tim uzgojio nogu štakora koja ima pravi krvotok
Vidi originalni članak

Znanstvenici iz američke bolnice Massachusetts General Hospital u laboratoriju su uzgojili nogu štakora koja ima pravi krvotok i sve životne funkcije.

Tim stručnjaka na čelu s dr. Haroldom Otto m iz Zavoda za kirurgiju i regenerativnu medicinu kazao je kako je ovo prvi korak prema laboratorijskom stvaranju amputiranih ljudskih ekstremiteta.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • MatteoMarcan 08.06.2015.

    Kada biste pročitali opis videa a ne samo bacili video i izvlačili svoje zaključke biste izgledali puno profesionalnije. Ovaj video predstavlja decelularizaciju, odnosno uništavanje stanica koje tvore taj organ (ud, u ovom slučaju) i na njihovom mjestu ostaje građa na koju se mogu uzgajati nove stanice, što bi u budućnosti moglo olakšati transplantaciju organa jer bi se uz pomoć matičnih stanica mogao "uzgojiti" organ na bazi te stukture. Mislim, samo u opisu vam je sve objašnjeno: "Over a period of 52 hours, infusion of a detergent solution removes cells from a rat forelimb, leaving behind the cell-free matrix scaffolding onto which new tissues can be regenerated"

  • 06.06.2015.

    i rekla za interspar meso ma predivnoo

  • LebronPetrovic 06.06.2015.

    Sad bu ih Stvoritelj tužio za autorska prava !

Komentiraj...
Vidi sve komentare