To je to što me zanima!

U Noći muzeja otvorili su i prvi muzej automobila u Hrvatskoj

Muzej se zove “Ferdinand Budicki”, prema čovjeku koji je prvi dovezao automobil u Hrvatsku 1901. godine, a smješten je u prostorima stare tvornice Pluto u Zagrebu
Vidi originalni članak

Osim Tehničkog muzeja u Zagrebu, Hrvatska do sada nije imala pravi muzej automobila, no sad je i ta nepravda ispravljena. Pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića i uz pomoć Grada Zagreba, koji je ustupio prostor u središtu grada, Valentino Valjak, izdavač prve monografije o automobilima “Bešte, ljudi - ide auto”, postavio je prvi muzej posvećen automobilima. Zove se “Ferdinand Budicki”, prema čovjeku koji je prvi dovezao automobil u Hrvatsku davne 1901. godine, a smješten je u prostorima stare tvornice Pluto u Ulici kneza Ljudevita Posavskog 48. U Noći muzeja svečano je otvoren uz nazočnost predsjednika države, ali i mnogih građana i entuzijasta koji su tu vrlo hladnu noć zagrijali svojom ljubavi prema starim automobilima. Bilo je tu svega, od Fordova T modela, preko starih Mercedesa do nikad prežaljenih Fićeka, Yugića, Buba, Spačeka i Žaba. Poseban prostor zauzele su legendarne Vespe, a i ljubitelji modela automobila došli su na svoje.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • pobro matherfacker 10.02.2013.

    zanimljivo treba pogledati

  • Ante voli Tinu 07.02.2013.

    Ipak se organizacija ostvarila jer se vec duze vrijeme pokusavalo ostvariti uspjeh pri organizaciji...to definitvno nije za propustiti!

  • ropee 23 06.02.2013.

    voljom entuzijasta uspjeh je neminovan . Drago mi je da je muzej otvoren i da je u funkciji , stari automobili daju dašak povijesti i bude sjetu kada ih vidiš , razmišljaš kako je bilo dok su takvi auti brundali po cesti :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare