To je to što me zanima!

U SAD-u je PS 4 poželjniji od Xbox Onea; Koji je vaš izbor?

Reutersovo istraživanje pokazalo je kako više kupaca želi novi PlayStation 4, ali 64 posto njih reklo je da ne planiraju ove godine kupiti nikakvu konzolu za igranje
Vidi originalni članak

Više američkih kupaca htjelo bi kupiti novi Sony PlayStation 4 u odnosu na Xbox One konzolu, pokazalo je istraživanje Reutersa i Ipsosa. 

Obje konzole vodit će veliku bitku u blagdanskoj sezoni, a za Sony se u ispitivanju odlučilo 26 posto ispitanika, u odnosu na 15 posto onih koji žele Xbox. Iako se radi o malom uzorku od 1297 ispitanika, rezultati ukazuju u kojem bi smjeru mogli krenuti kupci konzola, koje sada, uz igre, žele biti glavno mjesto multimedijalne zabave u dnevnoj sobi. 

Microsoft je nakon predstavljanja svoje konzole bio pod napadom jer su prvotno htjeli ograničiti korištenje rabljenih igara i zahtijevati stalnu internetsku vezu za igre, no od toga su odustali. Sony je od početka rekao da će podržavati korištene igre te da neće trebati stalna veza, a prednost im je i što su 100 dolara jeftiniji. Nedavno su iz Sonyja objavili i da su dobili više od milijun prednarudžbi za konzolu, dok u Microsoftu navode da je Xbox One prestigao svog prethodnika po broju prednarudžbi. 

Sony i Microsoft se nadaju kako će nove konzole aktivirati tržište i potaknuti prodaju koju su pogodile besplatne igre za mobitele i računala, ali i na društvenim mrežama. Čak je 64 posto ispitanika reklo kako ne namjeravaju ove godine kupovati neku novu konzolu. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 04.10.2013.

    Imam x-box 360 otkad je izašao ali sad prelazim nakon prvog Playstationa na četvrti :) Naslovi za xbox360 su sada(polovni)skuplji nago na PS3 što je glupo do bola....tako će za par godina Xbox-ove igrice biti skuplje od PS-ovih...ne pada mi napamet uzimati Xbox i davati za isti naslov 10-20e više.....osim toga PS4 je jači od Xbox One...

  • MY NAME IS NOBODY_1 03.10.2013.

    imam nintendo wii,i sony ps vitu gdje igram fifu online.

  • Kaiser Sosse 01.10.2013.

    Ne pada mi na pamet kao za ps3 davat 550kn za igru.Kad mladići iz hakerske zajednice učine svoju čaroliju,kuoujem ps4 odmah!Ovako sam za ps3 60gb kad je izašao sa 2 shocka3,4 igre i hdmi kablom davne 2006-2007 cca dao 1000eura u sony centru.Onda dođem kući i vidim da su 2-ije igre sranje i da to neću moć špilat, ni pod razno.Kakva će biti priča sa ps4 koji je stvarno brutalan po hardweru i mogućnostima,ali prilično ispred svog vremena sa podrškom za ultra hd,a zna se da takvi projektori a i televizori koštaju poput auta od 5 godina srednje klase.Mogu je kupit samo iz razloga da imam ps4.Jak razlog,moš si mislit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare