To je to što me zanima!

U samo 16 dana igra Call of Duty zaradila milijardu dolara

Samo 16 dana nakon što je puštena u prodaju video igra Call od Duty zaradila je milijardu dolara i tako oborila rekorde prodaje. Bolji su od Avatara i Harry Pottera
Vidi originalni članak

Filmu Avatar Jamesa Camerona bilo je potrebno 17 dana da zaradi prvu milijardu dolara, a sada je tu brzinu zarade nadmašila nova video igra Call od Duty: Modern Warfare 3 kojoj je za milijardu dolara bilo potrebno samo 16 dana. 

Da će se igra dobro prodavati bilo je jasno nakon što je u prva 24 sata prodaje zarada iznosila 400 milijuna dolara. Za usporedbu, prošlo izdanje Activisionove video igre prvu milijardu zaradilo je nakon gotovo dva mjeseca prodaje.

Call od Duty: Modern Warfare 3, kako prenosi Guardian,  ovim uspjehom našla se ne samo ispred Cameronova Avatara, nego i ispred zadnjeg filma iz serijala Harry Potter koji je isti iznos zaradio također za 17 dana. 

- Igra Call of Duty kao zabavna franšiza ostavila je neizbrisiv trag na popularnu kulturu - rekao je  Bobby Kotick,  izvršni direktor Activisiona. Dodao je kako se igra sada nalazi u skupini proizvoda kao što su Ratovi zvijezda i Gospodari prstenova koji svake godine privlače milijune ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Yugo55 14.12.2011.

    ma dajte ljudi nabavite si zivot..

  • deyooo13 13.12.2011.

    barem radi, za razliku od sjebanog BF3...

  • blek stena 13.12.2011.

    Oni sa jednom igrom zarade kao mi sa sveukupnim turizmom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare