To je to što me zanima!

U Zagrebu predstavili robotskog psa: Trči do 12 km/h, sam snima okolinu i sluša naredbe vlasnika

CyberDog je Xiaomijev ulaz u svijet četveronožne robotike za zajednicu otvorenog koda i programere širom svijeta. Pokreće ga NVIDIA procesor, može trčati gotovo 12 km/h, a reagira i na komande
Vidi originalni članak

Xiaomi je u zagrebačkoj trgovini Xiaomi Store u Arena Centru predstavio nove Xiaomi proizvode u AIoT segmentu namijenjene kućnim ljubimcima - Xiaomi Smart Pet Food Feeder i Xiaomi Smart Pet Fountain. 

Robotski pas

Nove proizvode najavio je atraktivni četveronožni robot Xiaomi CyberDog, vrhunac Xiaomijevog inženjerskog umijeća, sažetog u robota otvorenog koda.

Xiaomi Smart Pet Food Feeder je 24-satna automatska hranilica za kućne ljubimce, prvenstveno namijenjena mačkama i malim do srednje velikim psima. Sustav automatskog doziranja hrane uparen je s aplikacijom Xiaomi Home, pa se može kontrolirati vrijeme i količinu ispuštanja hrane s bilo kojeg udaljenog mjesta, a aplikacija će vas podsjetiti i kad ponestaje hrane u spremniku.

Xiaomi Smart Pet Fountain je 24-satni čuvar zdrave vode za kućne ljubimce koji simulira planinski izvor, koristeći cirkulirajući sustav protoka vode s cirkulacijom kisika. Na taj način, kućnim ljubimcima služi tekuću vodu bogatu kisikom koja odgovara njihovoj prirodi i povećava njihov interes za pitkom vodom. Xiaomi CyberDog je još jedan hrabar korak u istraživanju tehnologije budućnosti.

CyberDog je vrhunac Xiaomijevog inženjerskog umijeća, sažet u softverski nadogradivog robota otvorenog koda.

CyberDog je Xiaomijev ulaz u svijet četveronožne robotike za zajednicu otvorenog koda i programere širom svijeta. Pokreće ga NVIDIA procesor, može trčati gotovo 12 km/h, a reagira i na komande, recimo, ako mu kažete kolut unatrag, on će to i učiniti.

Kako bi analizirao okolinu ugradili su mu 11 visokotehnoloških senzora, a može raditi i u autonomnom modu gdje sam prati objekte i izrađuje si mapu okoline. Ima i podršku glasovnih naredbi.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 🐬DAVOR🌊 13.09.2022.

    Sve je ovo testiranje za robocopa budućnosti, da daa, policija će isto biti smanjena na minimum, vladat će robo policajci, no i za njih ima rješenje-elektro-shoker!

  • Nameless 12.09.2022.

    Black Mirror: Metalhead

  • mudri starac 12.09.2022.

    To nije nikakav "robotski pas", to je robot. "Robotski pas" ne postoji, kao što ne postoji ni "robotski čovjek". To je jednostavno robot, hrpa metala, plastike, eletronike, to nije pas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare