To je to što me zanima!

Uber bez vozača: Prvi put su otkrili svoj pametan automobil

Iako se već neko vrijeme piše o samovozećem automobilu na kojem radi Uber, sada su sami potvrdili da ga testiraju na ulicama Pittsburgha
Vidi originalni članak

Vozači u Pittsburghu već su mogli na ulicama vidjeti Uberov automobil koji izgleda kao da je ispao iz nekog SF fima, a Uber je u četvrtak prvi put službeno potvrdio da tamo testiraju svoj automobil koji može voziti sam. 

Hibridni Ford Fusion u ovom testiranju prikuplja kartografske podatke i testira svoje mogućnosti, a kada automobil vozi sam, za volanom je za svaki slučaj i vozač koji prati što auto radi. 

John Bares iz Ubera rekao je za Pittsburgh Tribune kako je ovaj grad savršen za testiranje njihovog vozila zbog snijega, kiše, brdovitih ulica i stare infrastrukture. Što znači, ako mogu to ostvariti ovdje, moći će svugdje. Automobil koristi niz kamera, lasere i druge senzore kako bi vidio što se nalazi oko njega 100 metara u svakom smjeru. 

Iz kompanije navode kako je jedan od glavnih razloga za razvoj samovozećih automobila smanjenje broja nesreća i spašavanje milijuna života. Kako su istaknuli, za čak 94 posto smrtnih slučajeva od 1,3 milijuna smrti u prometu je kriv čovjek. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • kenjiro 20.05.2016.

    i šta kad me silje menjač,kome se zalit?

  • Filomena 19.05.2016.

    svaka čast tehnici ali bez čovjeka sve pada u vodu....

  • montello 19.05.2016.

    ovo je preopasno a šta ako se pokvari hahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare