To je to što me zanima!

Uče na iPadu: U Nizozemskoj otvorili prve Steve Jobs škole

U novom obrazovnom eksperimentu, djeca će u nizozemskim školama sama birati što i kada žele učiti, a u školu će dolaziti kada žele. Sve će raditi preko tableta
Vidi originalni članak

U Steve Jobs školama svaki učenik će od četvrte godine dobiti svoj iPad i sami će birati što će i kada učiti. Učitelji više neće imati samo ulogu predavača znanja i lekcija, već preuzimaju ulogu 'trenera', koji podržavaju djecu u njihovim individualnim i grupnim projektima. Kako se aplikacije koriste za osnovna znanja, proces učenja može se potpuno prilagoditi individualnim potrebama, brzini i stilu učenja svakog djeteta, piše The Next Web. 

Prvih sedam takvih osnovnih škola otvoreno je u Nizozemskoj, a ukupno će ih biti 11. Za njihovo pokretanje zadužena je zaklada Obrazovanje za novo doba (O4NT). Škole su fokusirane na korištenje iPad tableta u učenju i svim drugim aktivnostima. Tako bi se ploče, rasporedi, ali i roditeljski sastanci trebali preseliti na tablete i prateće aplikacije. Trenutno se u dvije škole nudi obrazovanje preko iPada u svim razredima, dok će se u ostalim širiti kako će djeca rasti. Mališane u školama čekaju iPad mini tableti u otpornim kućištima. Među aplikacijama koje se nalaze na tabletu je i sCoolSpace, virtualno igralište za svaku školu gdje se djeca mogu družiti u stvarnom vremenu. Učenici i učitelji imaju svoje avatare, a mogu komunicirati porukama ili preko FaceTimea. Roditelji također preko posebne aplikacije mogu pratiti napredak svoje djece. 

Uz to što mališani uče svojim ritmom, u školu mogu i doći kad žele, između 7.30 i 18.30 sati, a potrebno je da su tamo samo između 10.30 i 15 sati. Uz to, roditeljima je lakše organizirati i odmore jer je virtualna škola dostupna stalno i svugdje. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 23.08.2013.

    podržavam tu ideju, a sprječit će se i uništavanje šuma.

  • no_religion 22.08.2013.

    Kompjuteri, koliko god su dobri i poželjni u današnje doba, toliko su i opasni. Nažalost, s pojavom njih a i pojavom raznih gadgeta pojavile su se i nove bolesti/deormacije koje znaju biti jako ozbiljne. Jenda od njih je RSI što je već sada težak udarac britanskom zdravstvu.

  • strsljen2013 22.08.2013.

    Izgleda da zaglupljivanje naroda nije dovoljan kroz gmo hranu i cjepiva potrebno je od malena stvarati nove idijote s kojima je lakše manipulirati i koji neznaju razmišljati svojom glavom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare