To je to što me zanima!

Uklonite Quick Time s PC-a, to savjetuje čak i američka vlada

Trend Micro je otkrio nova dva propusta u Appleovu QuickTimeu, ali kako su oni odlučili ugasiti program za Windowse, najbolji način da ostanete sigurni je da ga uklonite s računala
Vidi originalni članak

Ako ste među rijetkima koji su greškom uz iTunese instalirali QuickTime ili se Appleov player nalazi na vašem starom PC-u, vrijeme je da ga uklonite s računala. 

Iz tvrtke Trend Micro su izvijestili kako su otkrili dva velika sigurnosna propusta, koji mogu omogućiti pokretanje napada na vaše računalo ako posjetite stranice s tim kodom ili pokrenete određeni file pod krinkom QuickTimea. 

Kako je Apple odlučio ugasiti ovaj program za Windowse, neće biti novih zakrpi, a najbolji način da ostanete sigurni je da uklonite cijeli program s računala. 

Čak je i američka vlada, točnije njihovo Ministarstvo domovinske sigurnosti, program stavila na listu nepoželjnih programa - odnosno savjetuju da se program ukloni s Windowsa, prenosi Reuters

Trend Micro navodi da nisu upoznati s time je li netko bio žrtva ovih propusta. 
 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • tomo100brt 18.04.2016.

    E, ovo je dobro. Treba ti Quick time, a veliki rizik ga je imati. Za Windows 8.1 i Windows 10 odavno nema nove verzije. Žrtvovati ću se i maknuti ga. Neću moć sva web videa gledati i to je to.

  • Big_Daddy 👊😎 15.04.2016.

    Ja ga ni nemam.

  • Christian Ritter 15.04.2016.

    a za sta se ovo koristi...? kao neki player mozda

Komentiraj...
Vidi sve komentare