To je to što me zanima!

Uz AZ fond aplikaciju možete pratiti stanje na svojoj štednji

Aplikacijom AZ fond želi povećati broj ljudi koji prate stanje svog mirovinskog fonda, ali i podsjetiti ih na model štednje koji moraju sami otići promijeniti
Vidi originalni članak

AZ obvezni mirovinski fond predstavio je u četvrtak besplatnu aplikaciju kojom će više od 600.000 korisnika moći jednostavno pratiti stanje na svom osobnom računu preko mobitela. 

Nataša Hrabar Kaštelan iz AZ fonda navodi kako velik broj članova ne prati redovito stanje na računima i rad fonda, a često se i zaboravlja na tu obaveznu štednju te su odlučili napraviti aplikaciju kako bi povećali broj članova koji redovito prate uplate i stanje na računima te zaradu koju fond ostvaruje. 

Aplikaciju su razvili u suradnji s Globaldizajnom, a u nju su prvi u Hrvatskoj ugradili BlinkID, softver koji je razvila tvrtka MicroBlink. Njime se skeniraju osobni dokumenti, što je olakšalo pristup aplikaciji i i računu.  BlinkID podatke obrađuje lokalno, na mobilnom uređaju što rezultira visokom sigurnošću osobnih podataka korisnika. Taj hrvatski softver koristit će se i na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD-u za registraciju birača.

Trenutno je dostupna za iOS i Android, a najavili su i Windows verziju.

Iz AZ-a kažu da žele ovime riješiti problem zastarjelih podataka koje je lako ažurirati, ali i podsjetiti članove na njihov model štednje. Naime, mnogi nisu sami birali A, B ili C model već su po zakonu raspoređeni u B kategoriju. 

Nakon registracije korisnici će imati uvid u:

• ukupno stanje sredstava na svom osobnom računu u Fondu
• ukupno uplaćena sredstva na osobni račun u Fondu
• ukupno ostvarenu zaradu na osobnom računu u Fondu
• detaljni pregled uplata i obavijest o posljednjoj uplati u Fond
• aktualnu vrijednost obračunske jedinice Fonda
• informaciju o mjesecu i godini moguće promjene kategorije Fonda
• uvid u osobne i kontakt podatke i način izmjene podataka

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 18.02.2016.

    Ima li netko tko smatra ovu aplikaciju jako korisnom ??? Zar to nije moguče preko web sučelja ??? mislim ono ja nemam naviku svaki dan gledati to vec ono svakih par mj ili više a siguran sam da ce ta aplikacija mnogima kao i meni s vremenom pasti u zaborav. bolje da su proradili oko web sučelja da se moze pogledati na web stranici sa bilo čega kompjutora ili smartphonea.

Komentiraj...
Vidi sve komentare